1 Silvio Olteanu este noul campion european la categoria muscă!

Portalul luptatorii.ro informeaza:

Plecat în exil în Spania acum aproape opt ani de zile, fostul campion naţional la amatori Silviu “Silvio” Olteanu scrie istorie în boxul din peninsula Iberică. Aseară, în La Coruna, micuţul constănţean a devenit campion european EBU la categoria muscă după ce l-a învins pe bielorusul Valery Yanchi la puncte. Singurul conaţional care a mai reuşit să câştige centura EBU la muscă a fost Lucian Popescu, însă în anul 1930!


La capătul celor 12 reprize, deşi meciul s-a disputat pe terenul adversarului şi în faţa a 2.000 de fani ai acestuia, doi dintre judecători l-au dat învingător pe Olteanu, în timp ce un al treilea l-a văzut învingător pe Yanchi, însă victoria i-a revenit românului la decizie split: 116-114, 114-113, 113-115.

După ce în primele trei întâlniri cu bielorusul, Olteanu înregistrase două înfrângeri şi o remiză, acum, situaţia s-a schimbat în favoarea sa. Cu lovituri mult mai clare, care l-au dărâmat pe Yanchi încă din start, iar în primele reprize şi-a luat un avans considerabil. Ulterior, încurajat de spectatori, Yanchi a căutat să revină însă era prea târziu şi arbitrii l-au desemnat pe Silviu Olteanu noul campion european EBU la categoria muscă.

În vârstă de 34 de ani, Olteanu a mai fost campion al Uniunii Europene la categoria muscă în perioada 2009-2010, iar în decembrie 2010 s-a bătut pentru titlul mondial WBA în Japonia cu Daiki Kameda. În ciuda unei dominări autoritare a românului, japonezul a fost declarat învingător. Ulterior, de ruşine, Kameda a renunţat la centură.

ALIN HUIU www.luptatorii.ro