10 pentru România la ”europenele” din Italia

Campionatele Europene de seniori între 19 și 23 de ani, vor începe mâine la Roseto/Italia. Competiția este anunțată de forul continental ca fiind cea ”mai mare din istoria EUBC U22”. Asta și pentru că în acest an au fost acceptați inclusiv sportivii născuți în 1998, ca urmare a faptului că anul trecut competiția a fost anulată în context pandemic. Peste 300 de sportivi, din 41 de țări vor lupta pentru medalii, la unele categorii fiind și peste 30 de concurenți.

Federația Română de Box participă la acest Campionat European cu o delegație formată din 10 sportivi (5 la masculin și 5 la feminin), 3 antrenori și 1 arbitru, având ca obiectiv obținerea a minimum 2 medalii și 1-2 locuri V.

EUBC l-a considerat pe Cosmin Gîrleanu (calificat la JO Tokyo, campion mondial de juniori și vicecampion european de seniori U22) drept unul dintre sportivii de top ai competiției. ”Cozu” este favoritul nr.2 al categoriei 52 kg. La feminin, România are și un ”cap de afiș” în persoana Iuliei Guță, pugilista noastră fiind favorita nr. 1 a categoriei 64 kg.