4 medalii de aur la juniori băieți

4 medalii de aur la juniori băieți

Balcaniada de juniori și tineret care se desfășoară la Râmnicu Vâlcea în parteneriat cu Federația Română de Box și Primăria Râmnicu Vâlcea a avut azi ca și cap de afiș finalele juniorilor la băieți.
9 români au ajuns în ultimul act al competiției. Din cei 9, 4 băieți din lotul antrenat de Radu Zarif, Valentin Anghel, Georgian Anghel, George Perțea și Petrișor Gănănău au reușit să urce pe cea mai înaltă treapta a podiumului. Primul care a câștigat a fost Nica Renato, medaliatul cu bronz la CE juniori 2023. În fața sârbului Nikola Bogatinoski, Renato a început în forță și după primele două minute deja se afla în avantaj. După ce sârbul a ascultat numărătoarea arbitrului în repriza a doua câștigătorul era deja foarte clar. Nica a primit decizia unanimă a arbitrilor judecători: 5-0.
Dinamovistul Mario Gheraliu a avut un meci mult mai dificil în fața sârbului Ognen Antic. Gheraliu (57 kg) a câștigat după o partidă pe muchie de cuțit cu 3-2.
Surpriza zilei a fost zălăuanul Rareș Grama la 66 kilograme. Bosniacul Emir Kunovac a câștigat două meciuri la Europenele din acest an și pornea ca favorit. Rareș și-a făcut knock out adversarul în prima repriză după un upercut de stânga fantastic.
Radu Simion (75 kg) a dominat clar partida împotriva bosniacului Tarik Kunovac. Din primul până în ultimul minut, dinamovistul a fost în control și primit decizia la puncte.
Din păcate ceialalti români, Szocs Benze (46 kg), Răzvan Panaite (48 kg), Marcu Andrei (60 kg), Elisei Otvos (70 kg) și Leon Majer au piedut la puncte și au rămas cu medaliile de argint. După întrecerea juniorilor, România se afla pe primul loc pe echipe cu 7 medalii de aur.
Mâine se vor disputa finalele la tineret feminin, România având 6 reprezentante.