5 finale pentru România la Balcaniada de seniori de la Albena

După succesul obținut de Iulian Barsanescu (60 kg), care s-a calificat în finala au mai urmat 4 sportivi romani care au reușit sa își asigure locul în ultimul act al Balcaniadei de seniori din Bulgaria.
O victorie strălucitoare a obținut în semifinale Loredana Marin (63 kg) care a trecut foarte clar de o adversară dificilă Karina Vovk (Ucraina). Loredana a dominat disputa din primul până în ultimul minut, lovind pe contre și făcând clar diferența. La sfârșitul celor 9 minute, Loredana a primit decizia la puncte. Astăzi, în prima sesiune a finalelor, Loredana va boxa cu grecoaica Olga Pavlina Papadatou. Tot astăzi, Anghel Eugenia (48 kg) va boxa în finală cu Inna Supronenko (Ukraina). A treia românca care a obținut biletele pentru finala, după victoria prin walk-over cu bulgăroaica Svetlana Staneva, va boxa mâine in ultimul act al competiției.
La băieți, Doruleț Tiu (71 kg) a fost singurul român care a câștigat în ultima sesiune a semifinalelor. Tiu a început foarte bine meciul cu Patriot Behrami (Kosovo). Din repriza a doua, Doruleț a început să cedeze inițiativa și meciul a devenit unul pe muchie de cuțit. După o ultimă repriză echilibrată, Tiu a primit decizia cu 3–2 și va boxa mâine în finală cu campionul mondial Yurii Zakhariev (Ucraina). Un meci dificil va avea azi și Bârsănescu Iulian (60 kg) care îl va întâlni pe campionul european Radoslav Rosenov (Bulgaria).