A 6-a medalie pentru România la CE de juniori de la Ploiesti. Debut fericit pentru ploișteanul Fabian Stroe

Campionatul European de juniori, competiție care se desfășoară la Ploiesti, a ajuns in faza sferturilor de finala. Competiția organizata in parteneriat FR Box, Primăria Ploiesti și CSM Ploiesti, a adunat la start un număr record de sportivi: 378 de boxeri.
A 6-a medalie pentru România a fost obținută ieri de Rebeca Micaela Muller (50 kg). Sportiva antrenata de Adrian și Mihaela Lăcătuș, Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin a câștigat in sferturi fără drept de apel în fața sârboaicei Nikolina Dzida: decizie 5-0. Este a 6-a medalie obținută la fete de România, care mai are 4 sportive care vor evolua azi tot în sferturi.
La băieți ieri a fost ultima zi a sferturilor de finală în care au boxat Nicholas Boncu (48 kg), Stroe Fabian (52 kg) și Alexandru Suvache (66 kg). Primii doi au debutat abia ieri în competiție. Stroe, ploieștean de origine, a câștigat de o manieră entuziasmantă în fața finlandezului Hussenreza Haidari. Decizia arbitrilor, 5-0 dar și scorurile arbitrilor judecători (30-26) vorbesc singure despre diferența din ring. Tot cu 5-0 a câștigat și Nicholas Boncu în fața ungurului Abel Koromi. Pugilistul Ieșean pregatit de Radu Zarif și frății Anghel a dominat toate cele 6 minute ale disputei. La 66 de kilograme, Alexandru Suvache, aflat la al doilea meci din competiție a avut o misiune dificilă în fața spaniolului Montoya Calero. Tactica aleasă de George Perțea și Marian Pița s-a dovedit foarte bună, Suvache obținând decizia la puncte cu 4-1. Delegația României are la băieți 9 sportivi calificați în sferturile de finală, primii doi, Mario Teodosescu și Matei Nastasiuc urmând a boxa azi.