A treia medalie la Europenele feminine de box

Marinela Radu s-a calificat în semifinalele competiției desfășurate la București, după o victorie de senzație în fața unei olandeze cu un cap mai înaltă ca ea

Boxul românesc și-a îndeplinit în mare parte obiectivul stabilit pentru Campionatele Europene feminine de box, competiție organizată de Federația Română de Box, sub egida forului european, EUBC. La finele galei de marți, delegația tricoloră își asigurase trei medalii continentale, așa cum își propusese antrenorul coordonator Adrian Lăcătuș. Mai rămâne să se confirme doar visul de ”aur”.

După Cristiana Mihaela Stancu (69 kg) și Luminița Turcin (+81 kg), sportive ce-și asiguraseră prezența pe podium încă de luni, marți a venit rândul Marinelei Radu (81 kg) să se califice în semifinalele competiției găzduite de Sala Polivalentă din București. Încurajată de o inimoasă galerie tricoloră și dând dovadă de o ambiție deosebită, boxerița tricoloră a reușit să o învingă la puncte, după un meci spectaculos, pe olandeza Yvonne Maxine Koelemeij, o pugilistă cu aproape un cap mai înaltă decât românca. ”Am pregătit bine acest meci, iar Marinela a dovedit că are inimă de boxeriță. Poate pentru unii este o surpriză, dar nu și pentru mine”, a declarat antrenorul Adrian Lăcătuș. Vineri, în penultimul act, Marinela Radu va boxa cu croata Anamarija Marsic.

Celelalte două sportive din România care au boxat marți, Melinda Pantiș (51 kg) și Lăcrămioara Perijoc (57 kg), au fost eliminate din competiție.

Miercuri, Steluța Duță (48 kg) va încerca să facă la rându-i pasul în semifinalele competiției, multipla medaliată din lotul tricolor urmând să o întlnească pe rusoaica Svetlana Gnevanova. La 60 kg, Ioana Mera va avea o misiune extrem de grea în meciul cu cea mai titrată pugilistă venită la București, irlandeza Katie Taylor. Tot miercuri, Simona Sitar (64 kg) o va întâlni în sferturi de finală pe Lidija Marjanovic (Serbia). Competiția se încheie sâmbătă, gala finală urmând a avea loc de la ora 14:00.