Adversari puternici pentru Alexandru Marin la Jocurile Olimpice

Câte şase boxeri au fost nominalizaţi la fiecare categorie în cadrul turneului olimpic de box pentru tineret de la Singapore, din august 2010

Jocurile Olimpice pentru tineret sunt programate anul acesta la Singapore, în intervalul de timp 14-26 august. Turneul olimpic de box va avea loc în perioada 21-25 august şi va fi găzduit de “International Convention Centre”, sală care poate cuprinde peste 1.500 spectatori.

La fiecare categorie de greutate participă câte 6 boxeri, singurul pugilist român participant la competiţie fiind Alexandru Marin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenor: Nicu Brânzei), în cadrul categoriei 54 kg.
Adversarii lui “Marin cel Mare” (Alex mai are un frate mai mic în box, pe Tudor, campion al României la juniori) la Singapore vor fi RAMIREZ CARRAZANA Robeisy (Cuba), THAPA Shiva (India), MICHELUS Dawid (Polonia), NICETTE Stan Georges (Insulele Seychelles) şi DAVIES Zack (Marea Britanie).
Pe 21 august sunt programate meciurile preliminare, pe 22 august vor fi semifinalele, iar pe 25 august vor fi finalele la fiecare categorie. Pe 23 şi 24 august vor avea loc celelalte meciuri de clasament în cadrul turneului olimpic de box pentru tineret.
În final, singurul boxer român participant la JO de la Singapore, ceferistul ieşean Alexandru Marin, ne-a declarat: “Cunosc o parte dintre viitorii mei adversari de la Campionatele Mondiale de la Baku, acolo unde eu am obţinut medalia de bronz şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Singapore. Nu mi-e frică de nici unul dintre ei, eu spun că pot să-i înving. Oricum, îmi doresc o medalie olimpică la Singapore, pentru a demonstra că boxul ieşean este la cote înalte, inclusiv pe plan internaţional”.

Dan TEODORESCU