AIBA certifica 1.639 de antrenori la diferite niveluri

Presedintele Dr. Ching-Kuo Wu a afirmat ca  AIBA va certifica 1.639 de antrenori, la nivelurile de 1, 2 sau 3 stele (3-A, 3-B sau 3-C).

Dupa strangerea de date pentru noua baza de date a antrenorilor AIBA, utilizand formularele care au fost trimise de federatiile nationale, antrenorii au fost evaluati pe baza Criteriului de Evaluare Star al Antrenorilor AIBA.

Dupa aceasta clasificare, pe baza experientelor personale de antrenor si a performantelor, printre alte criterii, AIBA va certifica urmatorul numar de antrenori pentru fiecare nivel:

    * antrenori de 3 stele: 328
    * antrenori de 2 stele: 319
    * antrenori de 1 stea : 527

Antrenorii de 3 stele vor fi impartiti în nivelurile 3-A, 3-B si nivelul 3-C, pe baza performantelor din tarile lor asociate in evenimente majore AIBA. Nivelurile altor 465 de antrenori sunt in asteptare din cauza lipsei de informatii.

AIBA dezvolta un standard al manualului antrenorului, ca parte a Academiei de Box AIBA  si  odata finalizat, vor fi dezvoltati instructori de antrenori sa conduca seminarii nationale si regionale si teste pentru a creste nivelul antrenorilor.

La sfarsitul anului 2012, AIBA va solicita ca numai antrenorii certificati oficial AIBA sa fie secunzi in competitiile sale aprobate si va ajuta federatiile nationale membre in pregatirea antrenorilor lor.