Alexandru Marin, un prim succes la “Mondialele” de la Baku

În debut la o competiţie intercontinentală, boxerul clubului sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi l-a învins detaşat pe kenyanul Isaack Mejor.

În gala din 28 aprilie 2010, boxul românesc a repurtat un nou succes la Campionatele Mondiale de box pentru tineret de la Baku, din Azerbaidjan. În cadrul categoriei 54 kg, într-un turneu foarte greu, cu 52 de sportivi participanţi şi în debut la o competiţie intercontinentală, tânărul de 18 ani Alexandru Marin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenor la club: Nicu Brânzei) l-a învins clar la puncte, în turul al II-lea, pe kenyanul Isaack Mejor, cu scorul de 15-4 (pe reprize: 3-2, 5-2, 7-0).

În optimile de finală, Alex Marin va boxa cu ungurul Robert Lakatos, cel care l-a învins pe azerul Elnur Zeynalov la puncte, cu scorul de 10-7. În direct din Baku, conducătorul delegaţiei României la această competiţie, vicepreşedintele FR Box, ieşeanul Vasile Câtea, ne-a declarat: „A fost o victorie frumoasă pentru Alexandru Marin, dar meciul împotriva ungurului Robert Lakatos va fi extrem de greu, prin valoarea adversarului. Să rămânem totuşi optimişti!”.

Victoria lui Alexandru Marin la C.M. de la Baku a produs multă bucurie şi în cadrul clubului ceferist ieşean, antrenorul Nicu Brânzei menţionând: „Mă bucură foarte mult victoria lui Alex la Baku, unde îi doresc să ajungă pe podium!”.

În final, preşedintele clubului CFR Iaşi, George-Radu Pipa a declarat: „După cum se poate observa, boxerii clubului nostru ajung şi în competiţiile internaţionale, iar după Campionatele Europene din 2008 şi 2009 am ajuns acum, prin Alexandru Marin, chiar şi la o competiţie mondială. Îi doresc lui Alex Marin să ajungă în primii patru la Baku şi să reprezinte apoi România şi clubul nostru la Olimpiada de tineret de la Singapore!”.
Dan TEODORESCU