Au mai rămas doar trei!

Joi, pe 29 aprilie, la Campionatele Mondiale de box pentru tineret de la Baku (Azerbaidjan), vor lupta pentru accesul în sferturile de finală românii Ştefan Caşlarov, Alexandru Marin şi Iulian Daniel Buciuc.

Pe 28 aprilie, la Mondialele de box de la Baku au urcat treptele ringului patru pugilişti români, doi dintre ei coborând treptele ringului victorioşi şi alţi doi învinşi. Rezultatele din turul al doilea preliminar au fost următoarele:

– Categoria 48 kg: Ştefan CAŞLAROV bate la puncte (decizie 5-2) pe  Bilguun BATTULGA (Mongolia);
– Categoria 51 kg: Maike Valentin CIOACĂ pierde la puncte (decizie 1-1, dar arbitri l-au preferat pe adversar) în faţa lui Bulut
HAYKIR (Turcia);
– Categoria 54 kg: Alexandru MARIN bate la puncte (decizie 15-4) pe Isaack MEJOR (Kenya);
– Categoria 60 kg: Amancio PARASCHIV pierde prin RSC în repriza a III-a în faţa lui Kamran BAKHSHALIYEV (Azerbaidjan);
În direct de la Baku, conducătorul delegaţiei României, vicepreşedintele FR Box, ieşeanul Vasile Citea, ne-a declarat: “Din şase boxeri deplasaţi la acest Campionat Mondial de tineret au rămas doar trei, dar avem în continuare încredere în băieţii noştri. Astăzi, ( n.r. 28 aprilie ) Alexandru Marin şi-a învins clar partenerul de ring, dar mâine va avea un adversar extrem de valoros, pe ungurul Robert Lakatos, cel care miercuri a învins un reprezentant al ţării gazdă. Sper ca Marin să facă joi un meci foarte bun şi să învingă! La fel cum sper să învingă şi Caşlarov şi Buciuc, în optimile de finală ale zilei de mâine. Oricum, competiţia de la Baku e super tare. Doamne ajută!”. 
Joi, pe 29 aprilie, la Mondialele de box pentru tineret de la Baku, cei trei pugilişti români care vor urca treptele ringului vor avea următorii adversari:
– Categoria 48 kg: Ştefan CAŞLAROV – Salman ALIZADA (Azerbaidjan); 
– Categoria 54 kg: Alexandru MARIN (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) – Robert LAKATOS (Ungaria);
– Catagoria 57 kg: Iulian Daniel BUCIUC – Nursultan PAZYLOV (Kyrgyzstan).

Dan TEODORESCU www.sport365.ro