Aur și la ”europenele” de cadeți de la Maribor

Florin Nelu Ulmeanu este noul campion european de cadeți. Sportivul legitimat la CS Dinamo a făcut senzație la competiția de la Maribor, învingând clar adversari din Irlanda (4-0 cu James Rooney), Azerbaijan (4-1 cu Toghrul Guliyev) și Turcia (5-0 cu Yunus Aydin), pentru ca în finală să se impună cu decizie unanimă în fața lui Badalaj Ensar (Kosovo).
Pe cea de-a doua treaptă a podiumului europeanului de cadeți a urcat Marian Adrian Chiriță (categ. 54 kg). Piteșteanul a trecut prin RSC R1 de Matous Kovar, cu 5-0 de Czifra Istvan și Ivo Dimitrov, fiind învins în finală de armeanul Arsen Darbinyan. Cea de-a treia medalie românească la acest european a fost obținută de Adrian Costin Costache (categ. 66 kg), de la CSM Buzău, care a făcut un meci mare în semifinalele cu Ali Aliev, decis la limită în favoarea georgianului, cu 3-2.
Cu 3 medalii pentru România la aceste Campionate Europene, bilanțul boxului romînesc pe 2023 ajunge la un număr record de 31 de medalii, din care nu mai puțin de șase sunt de aur.
Felicitări sportivilor! Felicitări antrenorilor Biea Gheorghe, Ganiel Alexandru Ion și Sorin Gherghescu și tuturor antrenorilor de cluburi care au contribuit la aceste performanțe!
Sus România!