Avem contract de finanțare

Federația Română de Box a reușit să revină în circuitul normal de funcționare, după aproape trei ani în care nu a fost eligibilă pentru finanțare. Semnarea noului contract de finanțare cu Ministerul Tineretului și Sportului, repune F.R. Box, una dintre cele mai vechi și mai performante federații sportive din România, pe drumul optim spre performanță.

”S-a intrat în normalitate și avem din nou contract de finanțare după o secetă dureroasă de trei ani. Am reușit să îndeplinim condițiile de eligibilitate, plătind cu  mari eforturi lista lungă a datoriilor pe care le înregistra federația în 2016, când am fost ales președinte.

Trebuie să mulțumesc pentru sprijinul și susținerea pe care ne-a acordat-o Comitetul Olimpic și Sportiv Român în această perioadă grea, precum și președinților de cluburi, antrenorilor și sportivilor. Aceștia au făcut ca în ultimii trei ani dificultățile majore ale federației să nu se resimtă dramatic și la nivelul performanțelor sportive. Din fericire sunt mulți oameni în România care iubesc boxul și l-au ajutat să supraviețuiască. Nu va fi ușor nici în continuare, pentru că avem obligația de a le răsplăti încrederea printr-o muncă temeinică de reconstrucție a boxului românesc, astfel încât centenarul FR Box să găsească federația acolo unde îi este locul, în elita sportului românesc și, de ce nu, chiar mondial”, a declarat președintele Vasile Cîtea.