Boxerii români „decolează” spre Moscova

Sub conducerea lui Vasile Citea, delegaţia României participă în aceste zile la Campionatul European de box pentru seniori din Rusia

Joi, pe 3 iunie, la ora 8.40, lotul naţional de box al României va pleca pe calea aerului spre Moscova, în Rusia, acolo unde se vor derula Campionatele Europene de Box 2010. Competiţia are loc în intervalul 4-13 iunie şi va fi găzduită de Palatul de gheaţă "Megasport", situat în Bulevardul Khodynsky nr. 3, din Moscova.

 

 

Din delegaţie ţării noastre fac parte boxerii:

Andreiana Răzvan –  54 kg,

Podaşcă Gabriel – 60 kg,

Popescu Georgian – 64 kg,

Gheorghe Ionuţ – 69 kg,

Gavril Ronald – 75 kg,

Cristofor Alexandru – 81 kg

Bejenaru Constantin – 91 kg
Din delegaţia României mai fac parte antrenorul coordonator Dorel Simion, antrenorii secunzi Felix Păun şi Adolf Iovanovici, asistentul medical Dan Angheliu, iar ieşeanul Vasile Citea (vicepreşedintele FR Box) este conducătorul delegaţiei ţării noastre la “Europenele” din capitala Rusiei.

Referitor la competiţia de la Moscova şi la şansele României în această întrecere continentală, Vasile Citea ne-a declarat: “Plecăm la această competiţie cu speranţa că va fi un nou început pentru boxul romanesc la nivel de seniori. Antrenorul coordonator Dorel Simion nu are impus nici un obiectiv la aceste Campionate Europene de către conducerea FR Box, dar noi, stafful federaţiei ştim totuşi că avem potenţial să obţinem una-două medalii şi sper din suflet să reuşim să îndeplinim acest  deziderat. Avem un lot valoros, cu sportivi cu experienţă şi după sparring-ul de la Brăila cred că băieţii se află în formă foarte bună, cu un moral bun şi cu ambiţie pentru a demonstra că nu sunt sportivi de mâna a doua. Ţinem legătura şi sper să vă dau veşti bune de la Moscova, de sâmbătă încolo. LA BUNĂ AUZIRE!”.


Dan TEODORESCU