Bute “se inacarca” pentru Mendy

Sosit vineri in Romania, campionul nostru a inceput in week-end antrenamentele istovitoare. In primele doua zile, Lucian a pus accent pe pregatirea fizica, alergand pe banda si inotand in piscina de la Marriott

www.lucian-bute.ro


Lucian Bute a cerut presei la sosirea pe aeroportul Otopeni liniste pentru a se putea pregati. Vineri seara, campionul nostru s-a odihnit pentru ca sambata a si inceput antrenamentele. Gazdele de la Marriott i-au pus la dispozitie un mini gym pentru antrenamente. In week-end, Stephan Larouche l-a "incarcat" pe Bute cu un program de pregatire spartan, bazat pe antrenamente fizice. Doua sedinte pe zi.

"Nu vor fi probleme cu categoria"
Alergare pe banda, flotari, genuflexiuni, sarituri la coarda. Dupa o ora, cand calvarul parea a se fi terminat, Lucian intra in bazin pentru cateva ture de inot. Apoi sauna. E buna si pentru relaxare, dar si pentru a mai da jos din kilogramele pe care Lucian le are in plus. "Totul e in grafic. Nu vor fi probleme cu categoria", spune Larouche. Lucian nu prea vorbeste. E concentrat. E urmarit de la cativa metri de Renan St-Juste, sparring partenerul lui. Si el are aproape acelasi program.

Incep sparringurile
Saptamana viitoare, Bute va incepe si pregatirea specifica la sala de box. Dimineata va face box, iar seara alergare. In ultima saptamana, programul se va inversa, Lucian urmand a-si regla loviturile seara. 110 reprize de sparring a facut campionul nostru pentru meciul cu Jean Paul Mendy, care avea loc pe 9 iulie la Romexpo.