Bute si-a pastrat Centura Mondiala IBF

 

Ziua de vineri, 29 februarie 2008, a fost pentru Lucian Bute o zi memorabila, fiind primul meci in care el si-a aparat, cu succes, Centura Mondiala IBF la categoria supermijlocie, cucerita in 19 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin TKO in repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio.

Lucian Bute 28 ani (22-0-0, 18 KO) a castigat meciul prin TKO in repriza a 10-a in fata americanului William Joppy 37 ani (39-4-2, 30 KO), care a detinut centura mondiala WBA la categoria mijlocie in perioada 1996-2003.

Dupa Mihai Leu si Leonard Doroftei, Lucian Bute este al treilea boxer roman campion mondial la box profesionist.
Mihai Leu a devenit campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, dupa ce in 22 februarie in 1997, a castigat meciul in fata panamezului Santiago Samaniego, iar Leonard Doroftei in 5 ianuarie 2002, cand a obtinut titlul de campion mondial la categoria semiusoara a versiunii WBA, castigand meciul in fata argentinianului Raul Balbi.

Imediat dupa meci, in fata miilor de spectatori prezenti la Belle Center din Montreal, Lucian a declarat :
„Va mulţumesc ca sunteti aici. Va multumesc pentru suportul vostru. Sunteti extraordinari, am nevoie de voi. Este o onoare pentru mine felul in care ma sustineti. Am muncit mult pentru acest meci si am demonstrat ca merit sa fiu campion. Joppy a uitat ca Montrealul nu este doar un loc de patinaj, ci si unul de box”.

Si noi iti multumim Lucian si iti dorim succes in continuare.