Campionatul European de Box pentru Juniori a adus la start peste 400 de sportivi din 28 de țări

Campionatul European de Box pentru Juniori se desfășoară în perioada 23-30 iunie la Sarajevo și a adus la start 28 de țări și peste 400 de participanți. Această importantă competiție reunește cei mai buni juniori din Europa, cu vârste între 15 și 16 ani, iar meciurile vor avea loc în sala de sport a Hotelului Hills din Ilidža.

„Acest campionat este o oportunitate pentru tinerii sportivi de a-și demonstra abilitățile și potențialul pe plan internațional”, a declarat Ioannis Filipatos, președintele EUBC.

Secretarul general al EUBC Kiril Šekutjev a adăugat: „Această competiție nu este doar o oportunitate pentru competiția sportivă, ci și pentru promovarea prieteniei și înțelegerii între tinerii din diferite țări. Organizatorii s-au străduit mult pentru a face totul perfect”.

Președintele Federației de Box din Bosnia și Herțegovina, Predrag Bartula și-a exprimat satisfacția față de eforturile colective ale întregii comunități: „Suntem mândri să găzduim un eveniment atât de important. Acest campionat este important nu doar pentru promovarea boxului, ci și pentru dezvoltarea a sportului în rândul tinerilor, demonstrând că putem realiza multe dacă investim energia potrivită în proiecte de calitate.”

Campionatul European va reuni echipe din 28 de țări, sute de băieți și fete concurând pentru titlul de campion european la categoriile lor. Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică de promovare a valorilor sportive și a cooperării internaționale prin box.

Au fost confirmate echipe participante din 28 de țări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Anglia, Estonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Scoția, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania și Turcia.

“Este minunat să vii la Sarajevo și să vezi că boxul are un viitor strălucit aici. Orașul și locuitorii săi arată o pasiune și un sprijin remarcabil pentru acest sport. Sunt încrezător că acest campionat va inspira mulți tineri să se dedice boxului și să devină viitori campioni”, a adăugat Šekutjev.

Predrag Bartula a subliniat importanța sprijinului din partea comunității locale, a presei și a voluntarilor din box: „Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul necondiționat al presei, voluntarilor și sponsorilor. Împreună, am arătat că Sarajevo poate găzdui evenimente sportive majore.”

În timpul șederii lor în Saraievo, participanții vor avea ocazia să exploreze orașul și să descopere bogata sa istorie și moștenire culturală. În următoarele șapte zile, ne așteptăm la meciuri interesante pe care publicul le poate urmări live gratuit și prin intermediul platformei de streaming YouTube a Federației Europene de Box (EUBC).