Campionatul National de seniori de la Piatra Neamt, o posibila rampa de lansare pentru WSB

AIBA a lansat in premiera un program in cadrul WSB (World Series of Boxing – campionatul pe echipe) care permite echipelor (Francizelor) WSB sa aiba in componenta loturilor “pugilisti straini de Francizele WSB”. Dupa cum se stie, prin intermediul WSB se pot califica pugilisti la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

AIBA si WSB au decis sa deschis usa in sezoanele 5 si 6 ale WSB (ianuarie 2015 sezonul 5, 2016 sezonul 6) “pentru boxerii straini de Francizele WSB”. AIBA asteapta propuneri de la Federatiile nationale pentru boxerii romani care vor intra in Draftul WSB. Pentru a putea intra in draftul WSB este nevoie de o cerere din partea federatiei nationale insotita de 1. o copie dupa pasaportul sportivului,2. o poza in rezolutie foarte buna, 3. un video sau mai multe cu meciurile sportivului, antrenamente, eventual filme de prezentare si 4. CV-urile sportivului.

Campionatul National este si un criteriu de selectie pentru a trimite aplicatiile catre AIBA/WSB. Federatia Romana de Box va trimite propuneri pentru draftul WSB. Termenii si conditiile sunt: 1. Boxerii selectati in draft vor trebui sa boxeze in sezoanele 5 si 6, 2. Boxerii pot primi salariu din partea francizelor WSB sau nu (depinde de numarul de meciuri in care vor boxa) 3. Francizele vor plati bonusuri pentru fiecare partida disputata 4. Planul de antrenament trebuie discutat si decis intre Franciza si boxer 5. Costurile de transport vor fi platite de Franciza 6. Boxerilor care evolueaza in Franciza le va fi permisa participarea la competitiile AOB (Mondiale, Europene, etc).

Aplicatiile trebuie trimise pan ape 11 august de catre FRB la AIBA/WSB , iar draftul va fi tinut pe 10 septembrie. Draftul este de fapt o licitatie, sportivii urmand a fi selectati in urma rezultatelor obtinute sau in urma vizualizarii casetelor video de catre Francizele WSB. Campionatul National incepe luni la Piatra Neamt.