Caşlarov şi Andreiana, la un pas de Olimpiadă!

Ştefan Caşlarov şi Răzvan Andreiana au cele mai mari şanse de a-l urma pe Bogdan Juratoni la Londra, urmând să îşi joace ultima carte astăzi, când au loc meciurile din sferturile de finală. Aseară, cei doi au obţinut victorii la puncte în turul secund al competiţiei preolimpic de la Trabzon.

 

La categoria 49 de kilograme, Caşlarov l-a bătut cu 13-9 pe bielorusul Vladzim Kirilenka. Deşi a pierdut cu 4-5 prima rundă, românul a revenit spectaculos şi le-a adjudecat pe celelalte două, scor 5-2, 4-2. În sferturile de finală, Caşlarov va da piept cu irlandezul Patrick Barnes. Meciul va fi unul foarte dificil, insularul având în palmares un bronz la Olimpiada de la Beijing.

 

Răzvan Andreiana (56 kg) a obţinut o victorie mult mai clară în optimile de finală, scor 17-9 (7-4, 6-2, 4-3), cu polonezul Mateusz Tomasz Polski, iar în sferturi se va bate pentru un loc la Olimpiadă cu georgianul Merab Turkadze. Atât la 49 de kg, cât şi la 56 kg, sunt puse la bătaie câte patru locuri, astfel că cei care se califică în semifinalele turneului preolimpic, sunt siguri de locul lor la Londra.

 

Misiune grea pentru Gheorghe şi Nistor

Dacă Andreiana şi Caşlarov mai au nevoie de o singură victorie pentru calificare, în schimb, Ionuţ Gheorghe (69 kg) şi Mihai Nistor (+ 91 kg) trebuie să ajungă până în semifinale. Ionuţ Gheorghe va deschide ziua contra albanezului Astmer Bilali de la ora 16:00, în timp ce Mihai Nistor îl are ca adversar pe James Yoka, un francez care în 2010 a devenit vicecampion mondial de tineret.

ALIN HUIU www.luptatorii.ro