Clasament AIBA World Ranking

Clasamentul AIBA a fost instituit prima oară în august 2009 cu scopul de a crea un sistem de evaluare obiectivă pentru boxerii de elita. Topul va fi de asemenea folosit pentru a furniza un nou sistem de stabilire a capilor de serie a boxerilor pe baza clasarii lor mondiale la evenimentele majore AIBA, inclusiv la Campionatele Mondiale AIBA şi Jocurile Olimpice.

Listele sunt întocmite în conformitate cu numărul de puncte câştigate de boxeri la evenimentele de clasament, şi anume: la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele Mondiale de Tineret, Calificări Olimpice şi fiecare dintre Campionatele Confederaţiei.

Mai multe puncte sunt castigate pentru performantele de la Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale.

Orice boxer care schimbă categoria de greutate îi vor fi atribuite 75 la sută din toate punctele acumulate în categoria lui de greutate precedenta. Punctele de World Ranking pentru fiecare boxer sunt acumulate pe o perioada de doi ani "consecutivi" şi clasamentele vor fi re-emise după fiecare eveniment de clasament, calculandu-se inainte, faţă de sistemul de clasificare.

Cel mai recent clasament poate fi vizualizat pe site-ul oficial AIBA.

{jcomments on}