CM Tineret / Velicu și Șchiopu au debutat cu victorii la ”mondiale”

Delegația României, formată din sportivii Alberto Florin, Lubert Tayson, Daniel Velicu, Gabriel Șchiopu și condusă de antrenorii Ablalim Ferodin și Ion Moroiță se află în aceste zile în Ungaria, unde participă la Campionatul Mondial de Box Tineret. ”Vreau să le mulțumesc boxerilor, viitoarelor noastre vedete, pentru eforturile lor continue și dedicarea lor pentru dezvoltarea marelui nostru sport. Aș dori să le urez mult succes tuturor și cei mai buni dintre cei buni să câștige titlul la această ediție a Campionatelor Mondiale, la care participă 361 de sportivi, din 66 de țări”, a spus președintele interimar al AIBA, dl. Gafur Rahimov, la Ceremonia de Deschidere organizată pe impresionanta ”Duna Arena” din Budapesta.

Echipa noastră a debutat în această competiție marți, prin Gabriel Marian Șchiopu, care a obținut o victorie clară în fața reprezentantului Japoniei, Kazuki Anaguchi. Mâine, Șchiopu urmează să boxeze cu Ivan Price (Anglia), campionul european en-titre al categoriei 52 kg, pentru un loc în sferturile de finală ale competiției. 

Astăzi, în prima gală a zilei, Daniel Anton Velicu a dispus de Anton Nichitenco (Republica Moldova), scor 3-2. Pentru accederea în sferturi, Velicu îl va întâlni vineri pe brazilianul  Duraes Sousa Laion Martinelli. 

Lubert Augustin Tayson va intra direct in turul II unde îl va întâlni pe Nijat Hasanov (Azerbaidjan), iar Alberto Florin Simion va debuta contra lui Conner Tudsbury (Anglia), învingătorul urmând să boxeze apoi cu Mardomi Mulan Akbat.

Hai România!