40 C
București
luni, iulie 15, 2024
Home Competiții - FR Box Campionate Naționale - Masculin Campionatul Național de Box Școlar Masculin pe anul 2023

Campionatul Național de Box Școlar Masculin pe anul 2023

REGULAMENT

CERERE DE ÎNSCRIERE ÎN CONCURS

I. CONDIȚII OBLIGATORII

  • NU vor putea sta la colt antrenorii care nu au carnetul de antrenor vizat pe anul 2023;
  • NU pot fi inscrisi in competitie sportivii care nu au viza medicala validă, înscrisă pe legitimație și efectuata la un centru acreditat de medicină sportivă;
  • Cand antrenorul subminează competitia aruncand prosopul nejustificat în primele 30 de secunde ale meciului, sportivul/a nu poate beneficia de  medalii si diplome;
  • Eventuale neprezentari, la competitie, a sportivilor inscrisi, datorita unor cazuri obiective, vor fi aduse, in scris, la cunostinta Federatiei pana la inceperea competitiei (validarea sportivilor);
  • Sportivii care, in mod nejustificat, nu se prezinta la toate meciurile, inclusiv la semifinale si finale vor fi descalificati si nu li se vor acorda medalii si diplome;
  • Antrenorii care insotesc echipele vor intocmi fisele de palmares ale sportivilor, pe care le vor prezenta/preda delegatului general, impreuna cu legitimatia la validarea pentru accesul in competitie;
  • Agentia Nationala Anti-Dopind poate efectua controale inopinante la orice competitie oficiala. Organizatorul are obligatia de a pune la dispozitie un spatiu adecvat la solicitarea ANAD.
  • Se recomanda cluburilor ca pentru sportivii legitimati prezentati la competitie sa obtina adeverinta de consintamant (cu semnatura parintilor in cazul celor minori), pentru ca federatia sa nu suporte sanctiuni pentru refuzurile acestora de a efectua testari doping.

II. SCOPUL

a) Dezvoltarea boxului juvenil la nivel scolar atat in CSS-uri cat si in LPS-uri, ca baza de selectie in performanta.

b) Competitia se va desfasura la urmatoarele categorii de greutate:

Juniori masculin: 44-46, 48, 50, 52, 54, 57, 60, 63, 66, 70, 75, 80, +80 kg.

Timp de lupta trei reprize a cate doua minute cu pauza un minut intre reprise. Se va boxa cu manusi de 10 onze si casca de protectie.

c) Pot participa din partea fiecărei structuri înscrise în competiție câte 1 sportiv per categorie.

III. DATA SI LOCUL DESFASURARII

a) Sosirea participantilor va fi la 06. 2023, începand cu ora 12.00.

b) Finala Campionatului National de Box Scolar va fi organizata de catre LPS Banatul Timișoara in colaborare Ministerul Educatiei si Federatia Romana de Box.

Competitia se va desfasura in perioada 02-04.06.2023

Pentru informatii legate de cazare si masa, va rugam sa-l contactati pe domnul Mihai ION (0722.258 399, email. mihai.ion04@yahoo.com)   

IV. PARTICIPANTI

a) competitia se va desfasura conform Regulamentului A.I.B.A. astfel:

Juniori masculin: sportivi/e nascuti/te intre anii 2007-2008

b) au dreptul de a participa numai structurile sportive cu sectiile de box afiliate la Federatia Romana de Box si care au toate taxele achitate la zi, pe baza Certificatului de Identitate Sportiva eliberat de Agentia Nationala pentru Sport ( Ministerul Tineretului si Sportului ).

d) antrenorii sportivilor vor avea asupra lor carnetul de antrenor, (se recomanda) vizat pe anul 2023, care trebuie prezentat la validare. Acestia sunt direct raspunzatori de exactitatea datelor de identitate ale sportivilor inscrisi in competitie

e) Conform hotararii BF din 02.10 2020, la colt sportivul/ii va/vor fi asistat/i de antrenorul/ii de club, nu antrenorii de lot national.

V. INSCRIERI

a) Cererea de inscriere va fi transmisa, in scris, pana cel mai tarziu la data de 24.05.2023 pe email office@frbox.eu și ion04@yahoo.com.

b) Copie dupa carnetul de antrenor al celui care asista la colt sportivul, vizat pe anul 2023. In cazul in care sportivul a facut deplasarea cu un instructor sportiv si acesta trebuie sa aibe carnetul vizat pe anul 2023 iar la colt trebuie sa fie insotit de un antrenor de box.

c) Tabelul de inscriere semnat, TIPIZAT, semnat de presedintele clubului si de antrenorul principal va cuprinde urmatoarele, conform formularului de inscriere anexat:

I    – numele si prenumele complet al sportivelor ( fara prescurtari);

II   – CNP , nu anul nasterii sau data nasterii

III  – categoria de greutate;

IV  – numele si prenumele antrenorilor care insotesc echipa.

V   – nr. legitimatie (carnet sau tichet)

d) sportivii vor fi inscrisi numai de catre structura sportiva pentru care acestea vor concura, implicit eventualele puncte vor fi atribuite structurii sportive pentru care ele concureaza.

VI. VALIDAREA SPORTIViLOR

Validarea sportivilor va fi in 01.06.2023 intre orele 17:00 – 19:00 la LPF Banatul Timișoara.

Sedinta tehnica pentru tragerea la sorti va avea loc in data de 01.06.2023, ora 20.00. Cantarul si vizita medicala se va face zilnic in ziua meciului conform tragerii la sorti, intre orele 8.00-9.00 la LPS Banatul Timișoara.

La validare, antrenorii inpreuna cu sportivii, vor avea asupra lor, certificat de nastere/cartea de identitate legitimatia de boxer tip FR de Box cu viza pe anul 2023 si viza medicala la zi in centre medicale de specialitate.

Sportivii vor avea cate 2 seturi de echipament (unul rosu si unul albastru) si proteza (nu este permisa proteza rosie sau partial rosie). Se va boxa cu  casca de protectie.

VII. TITLURI SI PREMII

Sportivii clasati pe locul I vor primi tricouri de campioni, medalii si diplome

Sportivii clasati pe locul II si III vor primi medalii si diplome.

Ministerul Educatiei va premia locurile I, II si III pentru fiecare categorie de greutate.

VIII. CONDITII FINANCIARE

a) cheltuielile de participare, cazare și masă – ale cluburilor sunt suportate de Ministerul Educației. Fiecare unitate de invatamant suportă cheltuielile de transport pentru participarea la competiție.

b) organizarea se va face in conditiile comunicate de FR Box organizatorului.

XI. CLUBURI PARTICIPANTE: Toate CSS-urile si LPS-urile care au sectii de box/clase de box cu sportivi legitimati la FR Box.

X. DISPOZITII FINALE:

a) In conformitate cu hotararea BF din data de 08.04.2011, sportivii sunt obligate sa sustina toate meciurile competitiei;

b) Sportivii care nu se prezinta la festivitatea de premiere, fara a avea o motivatie justificata, nu vor primi medaliile si diplomele;

c) Este recomandat ca pe formularul de inscriere sa fie trecut delegatul/conducatorul echipei, cel care reprezinta echipa la competitie.

c) Antrenorii care insotesc echipele vor intocmi fisele de palmares ale sportivilor, pe care le vor prezenta/preda delegatului general, impreuna cu legitimatia la validarea pentru accesul in competitie;

d) Toate abaterile disciplinare vor fi sanctionate conform Regulamentului de Disciplina;

e) Agentia Nationala Anti-Dopind poate efectua controale inopinante la orice competitie oficiala. Organizatorul are obligatia de a pune la dispozitie un spatiu adecvat la solicitarea ANAD;

                                                                                                                                                            Secretar General – Daniel Ion                                                               

                                                                               

The event is finished.

Date

02 - 04 iun. 2023
Eveniment încheiat

Time

În fiecare zi

Locație

Timișoara - Sala LPS Banatul
Timișoara - Sala LPS Banatul
Str. Ripensia 29

Organizator

Federația Română de Box
Federația Română de Box
Phone
+40 213170185
Email
officefrbox@gmail.com
Website
Federația Română de Box