12.7 C
București
duminică, februarie 25, 2024
Home Competiții - FR Box Campionate Naționale - Masculin Campionatului Național de Cadeți Masculin – Craiova 2022

Campionatului Național de Cadeți Masculin – Craiova 2022

REGULAMENT

CERERE DE ÎNSCRIERE ÎN CONCURS

I. CONDIȚII OBLIGATORII

 • NU POT PARTICIPA la competiție cluburile care nu au taxele achitate pe anul 2022;
 • Nu vor putea sta la colț antrenorii care nu au carnetul de antrenor vizat pe anul 2022;
 • Nu pot fi înscriși în competiție sportivii care nu au viza medicală validă, înscrisă pe legitimație și efectuată la un centru acreditat de medicină sportivă.
 • În cazul în care există o convenție de colaborare între cluburi, punctele pentru sportivii medaliați vor merge doar către clubul care a făcut înscrierea sportivului în competiție;
 • Cluburile care nu vor face înscrierea la competiție până la data de 17.10.2022, vor putea face înscrierea ulterior acestei date numai după achitarea penalizării de 100 lei/sportiv stabilită de Biroul Federal.
 • Competitia se va desfasura fara capi de serie .
 • Când antrenorii subminează competiția aruncând prosopul nejustificat în primele 30 de secunde ale meciului, sportivul nu poate beneficia de medalii și diplome;
 • Cluburile care validează sportivi în competiție și nu îi prezintă la cântar/sau la meci, fără motive întemeiate prezentate în scris supervizorului competiției, vor fi amendate cu 500 de lei, sancțiunea fiind trimisă direct la club. Această decizie nu se aplică sportivilor accidentați, opriți de medicul competiției.
 • Eventuale neprezentari, la competitie, a sportivilor inscrisi, datorate unor cazuri obiective, vor fi aduse, in scris, la cunostinta federatiei pana la inceperea competitiei (validarea sportivilor).
 • Sportivii care, in mod nejustificat, nu se prezinta la toate meciurile, inclusiv la semifinalele si finalele competitiilor nationale, vor fi descalificați, nu li se vor acorda medalii si diplome, și  nu vor putea fi înscriși la următoarea competiție din calendarul oficial al FRB la care sunt eligibili să participe.
 • Antrenorii care insotesc echipele vor intocmi fisele de palmares ale sportivilor, pe care le vor prezenta/preda delegatului general, impreuna cu legitimatia, cu ocazia efectuarii validarii pentru admiterea in competitie.
 • Agentia Nationala Anti-Doping poate efectua controale inopinante la orice competitie oficială, organizatorul având obligația la solicitarea ANAD de a pune la dispoziție spațiul de solicitare solicitat. Se recomandă cluburilor, ca pentru sportivii legitimați să obțină adeverință de consințământ pentru efectuarea probelor doping inopinante (semnate de către părinți în cazul sportivilor minori), pentru ca structurile sportive și federația să nu suporte sancțiuni pentru refuzurile acestora de a efectua testări doping.

II. SCOPUL

a) Verificarea potențialului pugilistic la nivelul cadetilor, pentru depistarea sportivilor talentați, în vederea promovării și selecționării lor în loturile naționale de cadeti pentru anul 2023.

b) Competitia se va desfășura la următoarele 16 categorii de greutate: 40kg, 42kg, 44kg, 46kg, 48kg, 50kg, 52kg, 54kg, 57kg, 60kg, 63kg, 66kg, 70kg, 75kg, 80kg and 90kg.

III. DATA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII

a) Sosirea participantilor va fi la Craiova în data 24.10.2022, începând cu ora 12:00.

b) Finala Campionatului National de Box pentru cadeti masculin va fi organizata de catre AS Box Club Universitatea în colaborare cu Federatia Romana de Box , Consiliul judetean Dolj si Primaria Municipiului Craiova.

c) Competitia se va desfasura in perioada 24 – 30.10.2022.

d) Pentru informatii legate de cazare si masa, va rugam sa-l contactati pe domnul Cucu Constantin tel: 0745246818

IV. PARTICIPANȚI

a) Competitia se va desfasura conform Regulamentului I.B.A.:

 • sunt eligibili să participe sportivii născuți în anii 2008-2009;
 • -timpul de lupta este de 3 runde a cate un minut si jumatate, cu un minut pauza între reprize;
 • se va boxa cu casca de protectie
 • se vor folosi mănuși de 10 OZ pentru categoriile: 40kg, 42kg, 44kg, 46kg, 48kg, 50kg, 52kg, 54kg, 57kg, 60kg, 63kg, 66kg, 70kg, 75kg, 80kg and 90kg.

b) Au dreptul de a participa numai structurile sportive cu sectiile de box afiliate la Federatia Romana de Box, pe baza Certificatului de Identitate Sportiva eliberat de Ministerul Sporturilor, și care au toate taxele achitate la zi.

c) antrenorii sportivilor vor avea asupra lor carnetul de antrenor, vizat pe anul 2022, care trebuie prezentat la validare. Acestia sunt direct raspunzatori de exactitatea datelor de identitate ale sportivilor înscriși în competiție

d) Conform hotararii BF din 02.10 2020, la colț sportivul va fi asistat de antrenorul de club, nu antrenorii de lot national.

e) Conform hotărârii Adunarii Generale din data de 23.03.2016, privind cuantumul taxelor si vizelor se va introduce taxa de participare la competitie, respectiv 10 lei/persoana, sportiv cadet. Aceasta va fi achitată de catre reprezentantul legal al Structurii Sportive participante, persoanei desemnate din cadrul FR Box care le va elibera chitanta și factura fiscala;

V. INSCRIERI

a) Cererea de inscriere, cu toate datele participanților, va fi transmisă, în scris, pana cel mai tarziu la data de 17.10.2022 pe email officefrbox@gmail.com, sau pe whatsupp la nr. 0785.051.051.

b) Cluburile care vor trimite înscrieri după această dată vor plăti 100 lei pentru fiecare sportiv;

c) Copie dupa carnetul de antrenor al celui care asista la colț sportivul, vizat pe anul 2022. In cazul in care sportivul a făcut deplasarea cu un instructor sportiv, acesta trebuie sa aibe și el carnetul vizat pe anul 2022 și, la colț, trebuie sa fie insotit de un antrenor de box.

d) Tabelul de inscriere TIPIZAT ( anexat la prezentul regulament), trebuie semnat de presedintele clubului si de antrenorul principal va cuprinde urmatoarele, conform formularului de inscriere anexat:

          I    – numele si prenumele complet al sportivelor (fara prescurtari);

          II   – CNP , nu anul nasterii sau data nasterii

          III  – categoria de greutate;

          IV  – numele si prenumele antrenorilor care insotesc echipa.

          V   – nr. legitimatie (carnet sau tichet)

e) În cazul contractelor/convențiilor de colaborare, sportivii vor concura numai pentru o singură structură sportivă si vor avea dreptul sa inscrie sportivi la competitie in urmatoarele conditii:

f) sportivii vor fi înscriși numai de catre structura sportiva pentru care acestea vor concura, implicit eventualele puncte vor fi atribuite structurii sportive pentru care ele concurează.

VI. VALIDAREA SPORTIVILOR

Validarea sportivilor va fi in 24.10.2022 între orele 16:00 – 19:00, la sala Hotel Europeca.

Ședinta tehnica și tragerea la sorti vor avea loc in data de 24.10.2022, ora 20:00, la Hotel Europeca.

Cântarul și vizita medicala se vor face zilnic, conform tragerii la sorți de intrare în competiție, între orele 8:00-9:00, la Hotel Europeca.

Competitita se va desfasura fara capi de serie.

La validare, antrenorii, împreună cu sportivii, vor avea asupra lor, cartea de identitate, legitimatia de boxer tip F.R. Box cu viza pe anul 2022 și viza medicala efectuata la zi in centre medicale specializate.

Sportivii vor avea cate 2 seturi de echipament (unul rosu si unul albastru) si proteză (nu este permisa proteza rosie sau partial rosie). Se va boxa cu casca de protectie.

VII. TITLURI SI PREMII

Sportivii clasati pe locul I, vor fi declarați campioni naționali pe anul 2022 și vor primi tricouri de campioni, medalii și diplome

Sportivii clasați pe locurile II, III vor primi medalii și diplome.

Premierea in numerar se poate face de catre cluburile sportive, conform HG 1447/28.11.2007 cu modificările și completările ultereioare;

VIII. CONDITII FINANCIARE

a) Cheltuielile de participare ale cluburilor (transport, cazare, masă) sunt suportate de către acestea.

b) Organizarea se va face în conditiile comunicate de FR Box organizatorului, respecctându-se prevederile legale și statutare în vigoare.

c) Organizatorul va asigura, pe bază de comandă fermă, cazarea și masa participanților, la 140 de lei/zi pensiune completa .

IX. DISPOZITII FINALE

a) Când antrenorii subminează competiția aruncând prosopul nejustificat în primele 30 de secunde ale meciului, sportivul nu poate beneficia de medalii și diplome;

b) În conformitate cu hotararea BF sportivii sunt obligați sa sustina toate meciurile competiției.

c) Cluburile care validează sportivi în competiție și nu îi prezintă la cântar/sau la meci, fără motive întemeiate prezentate în scris supervizorului competiției, vor fi amendate cu 500 de lei, sancțiunea fiind trimisă direct la club. Această decizie nu se aplică sportivilor accidentați, opriți de medicul competiției.

h) Eventuale neprezentari, la competitie, a sportivilor inscrisi, datorate unor cazuri obiective, vor fi aduse, in scris, la cunostinta federatiei pana la inceperea competitiei (cantarului oficial).

d) Sportivii care, in mod nejustificat, nu se prezinta la toate meciurile, inclusiv la semifinalele si finalele competitiilor nationale, vor fi descalificați, nu li se vor acorda medalii si diplome, și nu vor putea fi înscriși la următoarea competiție din calendarul oficial al FRB la care sunt eligibili să participe.

e) Sportivii care nu se prezinta la festivitatea de premiere, fără a avea o motivație justificată, nu vor primi medaliile si diplomele.

f) Este recomandat ca pe formularul de inscriere sa fie trecut delegatul/conducatorul echipei, cel care reprezinta echipa la competitie.

i) Antrenorii care insotesc echipele vor intocmi fisele de palmares ale sportivilor, pe care le vor prezenta/preda delegatului general, impreuna cu legitimatia, cu ocazia efectuarii validarii pentru admiterea in competitie.

j) Orice situatie neprevazuta in prezentul regulament va fi solutionata de Biroul F.R. de Box.

k) Toate abaterile disciplinare vor fi sanctionate conform Regulamentului de Disciplină.

l) Agentia Nationala Anti-Doping poate efectua controale inopinante la orice competitie oficială, organizatorul având obligația la solicitarea ANAD de a pune la dispoziție spațiul de solicitare solicitat.

Secretar General – Daniel Ion
Departament tehnic – 
Alexandru SCARLAT 

The event is finished.

Date

24 - 30 oct. 2022
Eveniment încheiat

Time

În fiecare zi

Locație

Craiova - Sala Sporturilor
Strada Brestei - Craiova

Organizator

Federația Română de Box
Federația Română de Box
Phone
+40 213170185
Email
officefrbox@gmail.com
Website
Federația Română de Box