31.9 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
Home Competiții - FR Box Cupe ale României - Masculin Cupa României de Tineret Masculin – Brăila 2023

Cupa României de Tineret Masculin – Brăila 2023

Rezultate Cupa României de Tineret – Braila 2023

REGULAMENTUL FINALEI CUPEI ROMÂNIEI de TINERET masculin – BRĂILA 2023

I. CONDIȚII OBLIGATORII

 • NU POT PARTICIPA la competiție cluburile care nu au taxele achitate pe anul 2023;
 • Nu vor putea sta la colț antrenorii care nu au carnetul de antrenor vizat pe anul 2023;
 • Nu pot fi înscriși în competiție sportivii care nu au viza medicală validă, înscrisă pe legitimație șiefectuată la un centru acreditat de medicină sportivă.
 • În cazul în care există o convenție de colaborare între cluburi, punctele pentru sportivii medaliați vor merge doar către clubul care a făcut înscrierea sportivului în competiție;
 • Cluburile care nu vor face înscrierea la competiție până la data de 02.2023, vor putea face înscrierea ulterior acestei date numai după achitarea penalizării de 100 lei/sportiv stabilită de Biroul Federal.
 • Capii de serie vor fi stabiliti de către Comisia Tehnică a FR BOX, conform Grilei de Acordare a Punctelor, în baza rezultatelor anterioare ale sportivilor. Sportivii care nu vor fi inscrisi pana la data de 28.02.2023, își vor pierde statutul de cap de serie. Sportivii desemnati a fi cap de serie care isi schimba categoria dupa data limita de inscriere isi vor pierde statutul de cap de serie.
 • Când antrenorii subminează competiția aruncând prosopul nejustificat în primele 30 de secunde ale meciului, sportivul nu poate beneficia de medalii și diplome;
 • Cluburile care validează sportivi în competiție și nu îi prezintă la cântar/sau la meci, fără motive întemeiate prezentate în scris supervizorului competiției, vor fi amendate cu 500 de lei, sancțiunea fiind trimisă direct la club. Această decizie nu se aplică sportivilor accidentați, opriți de medicul competiției.
 • Eventuale neprezentari, la competitie, a sportivilor inscrisi, datorate unor cazuri obiective, vor fi aduse, in scris, la cunostinta federatiei pana la inceperea competitiei (validarea sportivilor).
 • Sportivii care, in mod nejustificat, nu se prezinta la toate meciurile, inclusiv la semifinalele si finalele competitiilor nationale, vor fi descalificați, nu li se vor acorda medalii si diplome, și nu vor putea fi înscriși la următoarea competiție din calendarul oficial al FRB la care sunt eligibili să participe.
 • Antrenorii care insotesc echipele vor intocmi fisele de palmares ale sportivilor, pe care le vor prezenta/preda delegatului general, impreuna cu legitimatia, cu ocazia efectuarii validarii pentru admiterea in competitie.
 • Agentia Nationala Anti-Doping poate efectua controale inopinante la orice competitie oficială, organizatorul având obligația la solicitarea ANAD de a pune la dispoziție spațiul de solicitare solicitat. Se recomandă cluburilor, ca pentru sportivii legitimați să obțină adeverință de consințământ pentru efectuarea probelor doping inopinante (semnate de către părinți în cazul sportivilor minori), pentru ca structurile sportive și federația să nu suporte sancțiuni pentru refuzurile acestora de a efectua testări doping.

II.   SCOPUL

a) Verificarea potențialului pugilistic la nivelul tineretului, pentru depistarea sportivilor talentați, în vederea promovării și selecționării lor în loturile naționale de tineret pentru anul 2023.

b) Competitia se va desfășura la următoarele 13 categorii de greutate: 45-48, 51, 54, 57, 60, 63,5, 67, 71, 75, 80, 86, 92, +92 kg

 

III.    DATA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII

a) Sosirea participantilor va fi la Braila în data 03.2023, începând cu ora 12:00.

b) Finala Cupei Romaniei de Box pentru tineret masculin va fi organizata de catre C.S.M.Braila în colaborare cu Federatia Romana de Box .

c) Competitia se va desfasura in perioada 06 – 03.2023.

d) Pentru informatii legate de cazare si masa, va rugam sa-l contactati pe domnul George Pertea tel: 0765781715

IV.   PARTICIPANȚI

a) Competitia se va desfasura conform Regulamentului B.A.:

 • sunt eligibili să participe sportivii născuți în anii 2005-2006;
 • timpul de lupta este de 3 runde a cate trei minute, cu un minut pauza între reprize;
 • se va boxa cu casca de protectie
 • se vor folosi mănuși de 10 OZ pentru categoriile: : 45-48, 51, 54, 57, 60, 5, 67, si 12 OZ pentru categoriile 71, 75, 80, 86, 92, +92 kg

b) Au dreptul de a participa numai structurile sportive cu sectiile de box afiliate la Federatia Romana de Box, pe baza Certificatului de Identitate Sportiva eliberat de Ministerul Sporturilor, și care au toate taxele achitate la zi.

c) antrenorii sportivilor vor avea asupra lor carnetul de antrenor, vizat pe anul 2023, care trebuie prezentat la validare. Acestia sunt direct raspunzatori de exactitatea datelor de identitate ale sportivilor înscriși în competiție

d) Conform hotararii BF din 02.10 2020, la colț sportivul va fi asistat de antrenorul de club, nu antrenorii de lot

e) Conform hotărârii Adunarii Generale din data de 23.03.2016, privind cuantumul taxelor si vizelor se va introduce taxa de participare la competitie, respectiv 20 lei/persoana, sportiv tineret. Aceasta va fi achitată de catre reprezentantul legal al Structurii Sportive participante, persoanei desemnate din cadrul FR Box care le va elibera chitanta și factura fiscala;

V. ÎNSCRIERI

a) Cererea de inscriere, cu toate datele participanților, va fi transmisă, în scris, pana cel mai tarziu la data de 28.02.2023 pe email office@frbox.eu., sau pe whatsupp la nr. 0785.051.051.

b) Cluburile care vor trimite înscrieri după această dată vor plăti 100 lei pentru fiecare sportiv;

c) Copie dupa carnetul de antrenor al celui care asista la colț sportivul, vizat pe anul 2023. In cazul in care sportivul a făcut deplasarea cu un instructor sportiv, acesta trebuie sa aibe și el carnetul vizat pe anul 2023 și, la colț, trebuie sa fie insotit de un antrenor de box.

d) Tabelul de inscriere TIPIZAT ( anexat la prezentul regulament), trebuie semnat de presedintele clubului si de antrenorul principal va cuprinde urmatoarele, conform formularului de inscriere anexat:

I – numele si prenumele complet al sportivelor (fara prescurtari);

II – CNP, nu anul nasterii sau data nasterii

III – categoria de greutate;

IV – numele si prenumele antrenorilor care insotesc

V – legitimatie (carnet sau tichet)

e) În cazul contractelor/convențiilor de colaborare, sportivii vor concura numai pentru o singură stuctură sportivă si vor avea dreptul sa inscrie sportivii la competitie in urmatoarele conditii:

f) sportivii vor fi înscriși numai de catre structura sportiva pentru care acestea vor concura, implicit eventualele puncte vor fi atribuite structurii sportive pentru care ele concurează.

 

VI. VALIDAREA SPORTIVILOR

Validarea sportivilor va fi in 06.03.2023 între orele 16:00 – 19:00, la Hotel Mara, Lacul Sarat.

Ședinta tehnica și tragerea la sorti vor avea loc in data de 06.03.2023, ora 20:00, la Hotel Mara, Lacul Sarat. Cântarul și vizita medicala se vor face zilnic, conform tragerii la sorți de intrare în competiție, între orele 8:00- 9:00, la Hotel Mara, Lacul Sarat.

Capii de serie vor fi stabiliti de către Comisia Tehnică a FR BOX, conform rezultatelor naționale și internationale anterioare ale sportivilor si conform normelor EUBC si IBA. Sportivii care nu vor fi inscrisi pana la data de 28.02.2023, își vor pierde statutul de cap de serie.

La validare, antrenorii, împreună cu sportivii, vor avea asupra lor, cartea de identitate, legitimatia de boxer tip

F.R. Box cu viza pe anul 2023 și viza medicala efectuata la zi in centre medicale specializate.

Sportivii vor avea cate 2 seturi de echipament (unul rosu si unul albastru) si proteză (nu este permisa proteza rosie sau partial rosie). Se va boxa cu casca de protectie. 

VII. TITLURI SI PREMII

Sportivii clasați pe locurile I, II si III vor primi medalii și diplome.

Premierea in numerar se poate face de catre cluburile sportive, conform HG 1447/28.11.2007 cu modificările și completările ultereioare;

VIII. CONDITII FINANCIARE

a) Cheltuielile de participare ale cluburilor (transport, cazare, masă) sunt suportate de către acestea

b) Organizarea se va face în conditiile comunicate de FR Box organizatorului, respectându-se prevederile legale și statutare în vigoare.

c) Organizatorul va asigura, pe bază de comandă fermă, cazarea și masa participanților.

IX.   DISPOZITII FINALE

a) Când antrenorii subminează competiția aruncând prosopul nejustificat în primele 30 de secunde ale meciului, sportivul nu poate beneficia de medalii și diplome;

b) În conformitate cu hotararea BF sportivii sunt obligați sa sustina toate meciurile competiției.

c) Cluburile care validează sportivi în competiție și nu îi prezintă la cântar/sau la meci, fără motive întemeiate prezentate în scris supervizorului competiției, vor fi amendate cu 500 de lei, sancțiunea fiind trimisă direct la Această decizie nu se aplică sportivilor accidentați, opriți de medicul competiției.

d) Eventuale neprezentari, la competitie, a sportivilor inscrisi, datorate unor cazuri obiective, vor fi aduse, in scris, la cunostinta federatiei pana la inceperea competitiei (cantarului oficial).

e) Sportivii care, in mod nejustificat, nu se prezinta la toate meciurile, inclusiv la semifinalele si finalele competitiilor nationale, vor fi descalificați, nu li se vor acorda medalii si diplome, și nu vor putea fi înscriși la următoarea competiție din calendarul oficial al FRB la care sunt eligibili să participe.

f) Sportivii care nu se prezinta la festivitatea de premiere, fără a avea o motivație justificată, nu vor primi medaliile si diplomele.

g) Este recomandat ca pe formularul de inscriere sa fie trecut delegatul/conducatorul echipei, cel care reprezinta echipa la competitie.

h) Antrenorii care insotesc echipele vor intocmi fisele de palmares ale sportivilor, pe care le vor prezenta/preda delegatului general, impreuna cu legitimatia, cu ocazia efectuarii validarii pentru admiterea in competitie.

i) Orice situatie neprevazuta in prezentul regulament va fi solutionata de Biroul R. de Box.

j) Toate abaterile disciplinare vor fi sanctionate conform Regulamentului de Disciplină.

 

Secretar General – Daniel Ion
Departament tehnic – Alexandru SCARLAT

Regulament Cupa României de Tineret Brăila – 2023

Cerere de înscriere în competiție la Cupa României de Tineret – Brăila – 2023

The event is finished.

Date

06 - 11 mart. 2023
Eveniment încheiat

Time

În fiecare zi

Locație

Brăila - Sala Sporturilor
strada Carantinei, Brăila

Organizator

Federația Română de Box
Federația Română de Box
Phone
+40 213170185
Email
officefrbox@gmail.com
Website
Federația Română de Box