Comunicat de presa AIBA – CM Tineret

Dupa cum probabil stiti, ca urmare a situatiei dezastruoase in cadrul spatiului aerian european, datorita eruptiei vulcanice care a avut loc in Islanda, multi dintre voi s-ar putea confrunta cu probleme in obtinerea de bilete de avion pentru Baku, Azerbaidjan.

 

Desi am trimis ( in data de17 aprilie 2010, nr. ) informatii cu privire la ziua de incepere a competitiei, in 23 aprilie, catre toate federatiile nationale cu câteva zile in urma, situatia companiilor aeriene a devenit mai complicata si implicit dificila pentru a rearanja biletele, iar multe dintre federatiile nationale au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la aceste Campionate.

 

 

Avand in vedere acest lucru, dupa ce am discutat cu Comitetul Local de Organizare, AIBA a decis sa amane inceputul acestor Campionate 2 (doua) zile mai târziu, care este acum 25 aprilie.

 

Cu toate acestea, aceasta intarziere ar putea sa ingrijoreze multe federatii nationale cu privire la modificarea biletelor de plecare de la Baku, pe care credem ca deja le au cu plecarea pe 2 mai.

 

In acest sens, va recomandam sa nu schimbati orarul curent pana ce boxerii dvs. nu ajung in semifinala care va avea loc pe data de 2 – 3 mai, pentru a evita orice costuri inutile pentru federatia dumneavoastra.

 

Odata ce boxerii dvs. se vor califica in semifinalele si finala, va vom ajuta sa schimbati zborul, pe 4 mai.

 

Astfel, urmatorul program propus de noi pentru Campionat, este :

 

Aprilie 24 Sedinta tehnica (21:00 -)

Aprilie 25 Cantarul si Tragerea la sorti

prima zi a preliminariilor

Aprilie 26 – 29 preliminarii

Aprilie 30 Sferturile de finala

Mai 1 Zi de odihna

Mai 2 Semifinale

Mai 3 Finala

 

Ne dam seama de faptul ca, pe acele federatii nationale care vor sosi in datele initiale fara a fi influentate de acest dezastru natural, le-ar putea costa mai mult de câteva zile pe cazarea la un hotel.

 

Cu toate acestea, Comitetul de organizare locala a decis sa plateasca hotelul si masa pentru boxerii, antrenorii si managerii echipelor care vor ajunge in semifinale si trebuie sa ramana câteva zile mai mult, din 2 – 4 mai.

 

In orice caz, daca aveti in prezent dificultati cu sosirea in Baku in programul initial, va rugam sa faceti tot ce puteti pentru a reorganiza zborul dvs. pentru a sosi in Baku nu mai tarziu de 24 aprilie.

 

Cu toate acestea, daca aveti deja programat sa sositi in Baku, fara nicio problema, atunci, ne cerem scuze pentru neplacerile financiare provocate federatiei dumneavoastra.

 

Deoarece acest Campionat este singura competitie de calificare pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret, aceasta decizie va oferi tuturor federatiilor nationale sanse egale de a participa, deoarece nu mai putem ajusta datele acestui Campionat.

 

Cel mai bune salutari personale.

Ho Kim

Director executiv AIBA