Comunicat de Presa AIBA – Sedinta Comitetului Executiv AIBA

“Unitate in Box” acesta este noul concept al Federatiei Internationale de Box.
In ultimul act al celor doua zile de sedinta a Comitetului Executiv AIBA 2008, desfasurata in orasul Busan, Coreea, toti membrii Comitetului Executiv au semnat o declaratie de unitate care, asa cum a declarat Presedintele AIBA Dr Ching-Kuo Wu ” pregateste calea pentru drumul AIBA catre succes “.
In sedinta Comitetului Executiv AIBA, la care Presedintele Federatiei Romane de Box a participat in calitate de Vicepresedinte AIBA, au fost luate o serie de decizii cruciale, confirmand necesitatea unei abordari unitare a problematicilor AIBA.
Aprobarea unor noi reguli competitionale, luarea unui angajament pentru a creste autonomia federatiilor nationale, precum si prezentarea noilor confederatii continentale au fost cateva realizari-cheie ale Comitetului Executiv, implementand astfel reformele AIBA aprobate la Congresul Extraordinar din 2007.

Noile reguli competitionale care vor intra in vigoare dupa Jocurile Olimpice 2008 includ introducerea a:

– trei runde a trei minute pentru seniori – Elite ( 19 – 34 ani )
– patru runde a doua minute pentru senioare – Elite feminin ( 19 – 34 ani )
– patru runde a doua minute pentru tineret masculin – Youth Boys ( 17 – 18 ani )
– trei runde a doua minute pentru tineret feminin – Youth Girls ( 17 – 18 ani )
– trei runde a doua minute pentru juniori – Junior Boys ( 15 – 16 ani )
– trei runde a un minut si jumatate pentru junioare – Junior Girls ( 15 – 16 ani )

In acelasi timp, categoriile de greutate pentru senioare si tineret feminin vor fi mai apropiate de cele de la masculin, in sensul ca de la 13 categorii s-a trecut la 11 categorii de greutate si anume: 46 kg 48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg si +81 kg.

Cinci dintre Vicepresedintii AIBA au fost numiti in functia de Presedinti ale noilor Confederatii AIBA, dupa cum urmeaza: Dr Abdellah Bessalem (Algeria), Mr. Jorge Guzman (Cuba), Mr Jianping Chang (China), Dr Humbert Furgoni (France) and Mr. Lohial Nuau (Papua New Guinea).

Confederatiile Continetale AIBA reprezinta unificarea respectivelor Birouri Continentale AIBA si ale Asociatiilor Continentale.
Orasele Ningbo din China si Moscova din Rusia au fost desemnate pentru a fi gazdele Campionatului Mondial de Box Feminin 2008 si, respectiv, Primei Cupe Mondiale AIBA.
In ce priveste tara organizatoare a Campionatului Mondial de Tineret Masculin, aceasta va fi facuta cunoscuta la sfarsitul lunii martie.