COMUNICAT

Dorim sa aducem la cunostinta tuturor structurilor afiliate la Federatia Romana de Box , ca in data de 09 septembrie 2011 ora 12:00, 5 (cinci) membri ai Biroului Federal au avut o intalnire la sediul ANST, care in mod neregulamentar si nestatutar au numit-o Sedinta de Birou Federal.
In acest sens dorim sa va informam ca au fost incalcate in mod grav Regulamentele si Statutul FR Box, astfel:


– in conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare si Functionare al Biroului Federal,  aprobat in sedinta de Birou Federal din 23.10.2009  art 10. ( 1 ) , este prevazut ca singura persoana care are dreptul sa convoace Biroul federal este presedintele FR Box, acest lucru nu s-a intamplat,

– presedintele FR Box nu l-a imputernicit pe vicepresedintele Fanel Trandafir sa convoace si sa conduca o astfel de sedinta

– in conformitate cu art. 2 pct 6 din Ordinul ANST nr. 522/10.02.2011 Federatiile sportive Nationale au obligatia sa anunte in scris, delegatul Autoritatii nationale pentru Sport si tineret, cu cel putin 48 ore inainte, despre data, ora si locul unde se vor desfasura sedintele organelor de conducere si administratie, aceasta obligatie  a fost incalcata,

– in conformitate cu prevederile Statutului FR Box art 48 ( 3 ) reprezentantii ANST si COSR trebuie sa-si anunte in prealabil intentia de a participa la sedinte.

– in conformitate cu Statutul FR Box art 48 (4) Delegatul Agentiei Nationale pentru Sport poate cere suspendarea hotararilor Biroului Federal daca acestea contravin prevederilor legale, normelor emise de Agentia Nationala pentru Sport sau incalca Statutul si regulamentele Federatiei Romane de Box, in conditiile prevazute in capitolul ”Statutul si autoritatea disciplinara”.

Avand in vedere gravele incalcari ale Regulamentelor FR Box, Statutului FR Box si a concluziilor ANST, dorim sa va comunicam ca aceasta intalnire nu a avut caracterul unei sedinte de Birou Federal, iar deciziile luate la acea intalnire sunt nule.


Singura Adunare Generala Extraordinara convocata in mod statutar va fi in data de 28 octombrie 2011, ora 10:00 si se va desfasura in Bucuresti la sediul A.N.S.T. in Sala “Nadia Comaneci” si care a fost hotarata in Biroul Federal din data 25.08.2011.


Orice convocare pentru alta Adunare Generala Extraordinara nu este Statutara si Regulamentara.

Presedinte
Rudel Obreja