Concurs național de proiecte pentru lotul de seniori

Un obiectiv, un plan, un antrenor principal!
Concurs național de proiecte pentru lotul de seniori

 

Deblocarea finanțării, după o perioadă neagră de trei ani, găsește una dintre marile ”fabrici de campioni” ale lumii, Federația Română de Box, într-o criză evidentă la nivel de seniori, unde aria de selecție s-a restrâns constant.

O dată cu repunerea Federației pe circuitul normal de funcționare, Biroul Federal a decis o regândire a strategiei la nivelul lotului de seniori, unde viitorul colectiv tehnic va fi desemnat pe baza unui concurs național de proiecte. Ușa este deschisă pentru toți antrenorii de box din România, care sunt invitați să depună la federație, până cel târziu 10 iunie 2018, proiectul lor vizând derularea activității la nivel de seniori.

Proiectul depus va cuprinde perioada începând din partea a doua a acestui an și până la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 și, ulterior, în funcție de progresele înregistrate de acest lot până la JO 2024.

Toate proiectele vor fi analizate într-o ședință Biroului Federal, iar câștigătorul va avea susținerea totală a federației pentru îndeplinirea obiectivului principal: performanța.

Criterii și condiții pentru aplicați

Antrenorii care vor aplica pentru conducerea colectivului tehnic al lotului național de seniori trebuie să depună la dosar, obligatoriu, pe lângă proiectul / planul de pregătire care să cuprinde obiective finale, dar și obiective intermediare, pe etape de peregătire și:

– CV (care să cuprindă și principarele repere ale carierei de antrenor);

– cazier;

– componența staff-ului propus, nominală sau statul de funcții (ex. x antrenor secunzi, medic, psiholog, masor, etc);

– certificatul care confirmă că este antrenor cu minimum 1 stea AIBA.

– să fie în activitate, angajat la un club afiliat la FR Box și să fi obținut cu sportivii lui cel puțin o medalie la nivel de lot național, la marile competiții (CM, CE, JO).