Conducerea MTS şi COSR la deschiderea CE de box feminin

Gabriela Szabo şi Alin Petrache, dar şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, au fost prezenţi alături de Federaţia Română de Box la festivitatea de deschidere a celei de-a 9-a ediţii a CE box feminin, la care s-a înregistrat un record de ţări participante: 30.

Între 31 mai şi 7 iunie 2014, România găzduieşte întrecerile celei de-a 9-a ediţii a Campionatului European de Box Feminin pentru senioare, eveniment la care participă 167 de sportive din 30 de ţări de pe „Bătrânul Continent”.

“România a avut mereu mari campioni la box”

Startul competiţiei a avut loc sâmbătă, 31 mai, când a avut loc şi festivitatea de deschidere, la care au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, noul preşedinte al COSR, Alin Petrache, dar şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Preşedintele Confederaţiei Europene de Box (EUBC), Franco Falcinelli, a declarat că pentru boxul românesc este un imens pas înainte organizarea unei asemenea competiţii, după 45 de ani. “Vreau să mulţumesc Guvernului României, Ministerului Tineretului şi Sportului pentru sprijinul acordat organizării acestei competiţii şi Federaţiei Române de Box. Boxul românesc are o mare tradiţie, a obţinut 25 de medalii la Jocurile Olimpice, şi revine în elita europeană şi mondială. România a avut mari campioni la box, pe mulţi dintre ei având şansa să îi cunosc personal. Sunt convins că va fi o competiţie reuşită”, a spus Franco Falcinelli, însoţit în România de secretarul general al EUBC, Alexandr Egorov.

Sprijină organizarea marilor competiţii în România

Gabriela Szabo a declarat că îşi doreşte să susţină campionii şi pe cei care fac excelenţă în sport şi că sprijină organizarea în România a competiţiilor de mare anvergură, Europene şi Mondiale. Primarul Cristian Popescu-Piedone a spus că deşi nu se pricepe la box, este mereu alături de o competiţie găzduită în România, Bucureşti şi mai ales Sectorul 4, şi a promis că orele de sport ale copiilor din Sectorul 4 se vor ţine la Sala Polivalentă săptămâna viitoare. Alin Petrache a declarat că organizarea unui Campionat Eurpean în România este un eveniment pe care COSR îl sprijină necondiţionat. Federaţia Română de Box a fost reprezentată de preşedintele Leonard Doroftei, vicepreşedinţii Francisc Vaştag şi Vasile Câtea şi de secretarul general Viorel Sima.

10 românce în competiţie

Competiţia se desfăşoară la Bucureşti, aducând faţă în faţă, în Sala Polivalentă, pugiliste din Armenia, Azerbaidjan, Anglia, Belarus, Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Lituania, Republica Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Ucraina. În lupta pentru medalii se află şi lotul naţional de box feminin al României, antrenat de Adrian Lăcătuş, Constantin Gălbenuşe, Dumitru Feraru şi Mihaela Lăcătuş. Cele 10 sportive care vor reprezenta ţara noastră sunt: Steluţa Duţă (cat. 48 kg), Melinda Pantiş (51 kg), Claudia Nechita (54 kg), Lăcrămioara Perijoc (57 kg), Ioana Mera (60 kg), Simona Sitar (64 kg), Ana Pătraşcu (69 kg), Florina Radu (75 kg), Ancuţa Atomei (81 kg) şi Luminiţa Turcin (+81 kg).

Calificări pentru Jocurile Europene 2015

Meciurile din preliminarii continuă în zilele de 1, 2 şi 3 iunie, de la ora 14:00, ora de la care miercuri, 4 iunie, se vor desfăşura partidele din sferturi, iar vineri, 6 iunie, cele din semifinale. Cele mai bune pugiliste vor lupta în gala finală sâmbătă, 7 iunie, tot începând cu ora 14:00. Evenimentul de la Bucureşti contează, de asemenea, pentru calificarea la prima ediţie a Jocurilor Europene 2015, ce vor avea loc în capitala Azerbaidjanului, Baku.