Cubanezii vin la Centura de Aur

Tradiţionalul turneu internaţional de box al României se va disputa în acest an la Constanţa intre 4 si 8 Septembrie. Romania a invitat si echipa Rusiei, pentru ca turneul sa fie cel mai puternic din Europa, asa cum a fost in trecut

 Federatia Cubaneza de Box a raspuns afirmativ invitatiei facuta de Federatia Romana de Box de a participa la turnmeul international Centura de Aur, competiţie care va avea loc la Pavilionul Expoziţional de la Constanţa, în perioada 4-8 septembrie. “Cuba ve veni la Centura de Aur cu prima echipa si cu echipa completa. Centura de Aur a fost cel mai puternic turneu din Europa, iar Cuba a fost an de an printre participante. Respectul pe care il purtam boxului romanesc si marelui campion Francisc Vastag ne-au determinat sa acceptam invitatia dumnevostra. Apreciem eforturile pe care le faceti pentru a readuce boxul romanesc in elita mondiala”, se arata in scrisoarea secretarului general al Federatiei Cubaneze. Romania a invitat in aceasta saptamana si echipa Rusiei, la Centura de Aur.

FR de Box va relua din acest an tradiţionala competiţie “Centura de Aur”, unul dintre cele renumite concursuri de amatori din lume. Înfiinţată în 1972, “Centura de Aur” a atras de-a lungul anilor boxeri de top – campioni olimpici, mondiali şi europeni, iar în perioada de apogeu aduna sportivi din peste 20 de ţări şi devenise chiar criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Din 2008, an in care Centura s-a disputat tot la Constanta, competitia a fost desfiintata.

 “Cuba si Rusia sunt cele mai puternice echipe din lume. Prezenta lor la Centura de Aur asigura revenirea Centurii de Aur in forta in circuitul international. Speram ca pregatindu-ne si boxand cu cei mai buni din lume, sa putem sa crestem valoarea sportivilor romani”, a declarat Mihai Craiu, membru al Biroului Federal al FR Box si cel desemnat sa organizeze Centura de Aur 2013.

Mihai Craiu, cel care a adus FC Barcelona la Bucureşti, se va ocupa de organizarea Centurii de Aur din acest an. “Am ales Constanţa, pentru că sunt constănţean. Un alt argument este că acest oraş are o tradiţie lungă atât în boxul românesc, cât şi în cel internaţional. La Constanţa s-a organizat de nenumărate ori Centura de Aur, un eveniment cu o tradiţie de câteva decenii, iar pentru sportivii noştri de mare valoare, ca Vaştag sau Doroftei, reprezintă un loc deosebit, unde au lucrat şi au făcut performanţă. Cel mai important argument este faptul că am găsit sprijin din partea autorităţilor locale. Este un lucru extrem de rar ca în zilele noastre autorităţile să se implice într-un eveniment din care nu fac profit financiar. Pur şi simplu, aceştia se implică benevol, cheltuie bani şi resurse, şi cu toţii încercăm să reînviem o tradiţie pe litoralul românesc”, a mai spus Mihai Craiu.