Cupa Romaniei Tineret 2011

Ceferistul ieşean Ioan-Gheorghe Dumitrache, medaliat cu bronz la Cupa României la box

 

* Vineri se dispută finalele competiţiei de la Codlea, acolo unde se va afla în ring şi pugilistul Dumitru Călin, de la CSM Iaşi, la categoria 75 kg

 

Semifinalele Cupei României la box pentru tineret de la Codlea au avut loc în această seară pe scena Casei de Cultură din localitate. În cadrul categoriei 64 kg, am consemnat următoarele rezultate:

– Ciprian Florea (Dinamo Bucureşti, primul favorit al categoriei) bate la puncte pe Ioan Gheorghe Dumitrache (CFR Iaşi);

– Daniel Buciuc (Dinamo Bucureşti) bate la puncte pe Răzvan Vâlcea (Chimia Rm. Vâlcea).

Aşadar, în finala de vineri, dinamoviştii Florea şi Buciuc se vor bate între ei pentru cununa de lauri a categoriei. Tot în finalele de mâine, în cadrul categoriei 75 kg, s-a calificat şi ieşeanul Dumitru Călin, de la CSM.

Dacă ieri ştiam că Dumitrache va boxa în semifinale cu Vâlcea, iată că astăzi el a fost programat să boxeze cu primul favorit al categoriei 64 kg, dinamovistul Florea. Pot să spun că sportivul nostru a boxat bine pe ringul de la Codlea, dar până la urmă a pierdut în faţa primului favorit. Îl felicit totuşi pentru medalia de bronz cucerită într-o competiţie grea, medalie pe care a primit-o în urmă cu cîteva minute din partea antrenorului federal Valentin Vrânceanu”, ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Constantin Brânzei. Tot de la CFR Iaşi, boxerul Mircea-Marius Breha (cat. +91 kg) s-a oprit în sferturile de finală ale competiţiei.

De menţionat că, în perioada 15-18 februarie, Federaţia Română de Box, în parteneriat cu CSM Braşov, SC Exotic Market Codlea, Militex, Primăria Codlea şi Casa de Cultură Codlea organizează la Codlea Cupa României la box pentru tineret, prima competiţie oficială a anului 2011. Următoarele două Cupe ale României la box vor avea loc la Brăila (la juniori, din 14 martie) şi Iaşi (la seniori, din 28 martie).

 

Dan TEODORESCU