Debut cu dreptul pentru boxul românesc la Baku

În prima gală din cadrul Campionatelor Mondiale de box pentru tineret din Azerbaidjan, românul Iulian Buciuc a înregistrat o primă victorie în cadrul categoriei 57 kg

 

Pe 25 aprilie, au debutat întrecerile din cadrul Campionatelor Mondiale de box pentru tineret de la Baku (Azerbaidjan). După cum ne-a informat de la faţa locului ieşeanul Vasile Citea, vicepreşedintele FR Box şi conducătorul delegaţiei României la competiţia de la Baku, ţara noastră are şase boxeri prezenţi în capitala Azerbaidjanului, ei fiind Ştefan Caşlarov – 48 kg, Maike Valentin Cioacă – 51 kg, Alexandru Marin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) – 54 kg, Iulian Buciuc – 57 kg, Amancio Paraschiv – 60 kg şi Alexandru Vanţă – 69 kg. Antrenorii lotului tricolor sunt Petre Mateescu şi Ilie Captari.

“Astăzi, de la ora 15.00 aici (NR – 25 aprilie, ora 13.00 în România), Iulian Buciuc l-a învins în cadrul categoriei 57 kg pe Zemmouri Abderrouae, din Algeria, iar în gala a 2-a, de la ora 19, va boxa şi Alexandru Vanţă cu Alimkhanul Zhanoribek, din Kazastan. Ne-am dorit din sufletul sa păşim cu dreptul într-o competiţie foarte greu şi putem spune că am reuşit acest lucru, după succesul lui Buciuc.

Sunt înscrişi în competiţie aproape 500 de sportivi, iar aici se află tot staful AIBA, dar şi reprezentanţii Comitetului de organizare a JOCURILOR OLIMPICE de TINERET din SINGAPORE. De la aceste Campionate Mondiale se vor califica la Singapore doar medaliaţii, adică 44 de sportivi, din cei 66 de boxeri care vor fi prezenţi anul acesta la Jocurile Olimpice de tineret. Ceilalţi 22 vor fi selecţionaţi de o comisie AIBA, din care sigur doi sportivi vor fi alocaţi ţării organizatoare. Mai trebuie să vă spun că o ţară nu va avea mai mult de 3 reprezentanţi, chiar dacă vor lua mai multe medalii. Staful AIBA zice că aşa vor da şanse unor ţări care nu au o tradiţie foarte mare în box, să poată fi totuşi prezente la acest mare eveniment de la Singapore şi să popularizeze cât mai bine boxul. Să mai menţionez că ieşeanul Alexandru Marin va boxa direct în turul 2 al categoriei 54 kg cu Mejor Isaack, din Kenia, iar dacă va câştiga şi sper că aşa va fi, în următorul tur va boxa cu învingătorul dintre un sportiv din Ungaria şi unul din Azerbaidjan, iar după aia mai vedem…”, ne-a declarat direct din Baku, Vasile Citea.

Dan TEODORESCU, http://www.sport365.ro

{jcomments on}