Design-ul medaliei de la Jocurile Olimpice de Tineret

Jocurile Olimpice pentru tineret sunt Jocuri Olimpice rezervate tinerilor cu varste cuprinse între 14-18 ani. Initiatorul acestui proiect este preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge  iar anunţul a fost făcut la cea de-a 119-a sesiune a Comitetului Internaţional Olimpic care s-a desfăşurat la Guatemala  în perioada 4-7 iulie 2007.

 

Competiţia va avea ediţii de vară şi iarnă care vor alterna la fiecare doi ani, la fel ca Jocurile Olimpice clasice. Ediţia de vară va dura 12 zile iar cea de iarnă 10 zile.

Participanţii din 36 de ţări de pe cinci continente au prezentat peste 100 de modele proprii pentru medalia olimpica.

Dintre cele mai bune 10 modele, juriul Comitetul International Olimpic a anuntat castigatorul care va realiza design-ul medaliei olimpice care vor fi acordate sportivilor castigatori la prima editie a Jocurilor Olimpice de Tineret Singapore 2010, care se vor desfasura in perioada 14-26 august 2010.

Castigatoarea este Setsuko Fukuzawa, din Montreal, Canada, care a obtinut victoria cu un design intitulat "Da, tineretul poate”.
Design-ul include logo-ul olimpic, cercurile olimpice, reprezentarea grafica a puterii si dorintei comune a sportivilor de a participa si sarbatori Jocurile Olimpice.

Pentru conceptia design-ului, Setsuko Fukuzawa a spus: " Da, tineretul poate, nu este o revolutie , doar o evolutie, ce reprezinta fiecare tanar sportiv intr-o pozitie de victorie, care sarbatoreste. Simplu, dar puternic”.

Dupa Campionatul Mondial din Baku, Aezrbaijan vom afla care vor fi tinerii nostrii sportivi care vor reprezenta boxul romanesc la JO Singapore 2010.