Din acest an la Centura Moldovei, campionul la categoria 69 de kg va primi Trofeul Mihai Leu, chiar din partea fostul campion mondial

Iasiul găzduiește începând de luni a 38-a ediție a tradiționalului turneu de box Centura Moldovei. Ediția din acest an, organizata ca de obicei de președintele FRB Vasile Citea, va fi una cu participare internațională, pugiliști din Ucraina, Bulgaria, Cehia, Ungaria și Republica Moldova anunțându-și prezenta la competiție.
Astăzi, la Iasi, președintele FRB Vasile Citea și responsabilul cu acest turneu din partea FRB, Supervizorul AIBA Viorel Sima, împreuna cu arbitrii Iulian Botez și Ionel Orzoi au organizat o conferința de presa. Din acest an, Mihai Leu va acorda un premiu special la categoria 69 de kilograme. Trofeul Mihai Leu va fi acordat an de an campionului de la semimijlocie, categorie la care Mihai a ieșit campion mondial in urma cu 20 de ani. ,,Va fi o onoare pentru mine sa ofer acest trofeu la Centura Moldovei, pe care fostul meu coleg de camera de la lotul național și actualul președinte al FRB o organizează an de an. Vasile Citea a primit cu bucurie aceasta inițiativa și voi fi prezent la finalele care se vor organiza vineri 8 Decembrie de la ora 16:00 pentru a oferi acest premiu dar și pentru a-i încuraja pe tinerii noștri boxeri,,. a declarat Mihai Leu.
,,Centura Moldovei va fi dedicată sportivilor seniori sub 22 de ani, care vor participa anul viitor la Campionatul European Under 22 de la Targu Jiu. Pregătim o noua generație de boxeri și acesta competiție va fi un bun prilej sa definitivam lotul pentru Campionatul European Under 22 de la Targu Jiu. Vom avea și alte doua evenimente cu ocazia Centurii Moldovei: un trial de selecție pentru lotul de tineret și un curs internațional de arbitri AIBA de 2 stele la care  și-au anunțat prezenta 25 de arbitri. Vom avea participanți și din Canada, dar și din Guatemala sau Sri Lanka. Supervizor va fi galezul John Waith, care in 2016 a scris o scrisoare deosebita la EUBC după ce a condus Centura de Aur. In aceasta scrisoare el vorbește la superlativ de romani, România. Iasiul l-a impresionat și sunt convins ca și acum vom organiza foarte bine turneu. 8 romani și 15 străini. Ii aștept pe iubitorii boxului din Iasi la Sala Sporturilor in număr mare, in fiecare zi de la orele 18:00. Finalele Centurii Moldovei se vor transmite pe 8 Decembrie in direct pe TVR 2,,, a declarat președintele FRB, Vasile Citea.