Dracula Open Arad 2023, cel mai mare turneu de box amator gāzduit de România

Competitia organizatā la Arad a strâns 361 de sportivi din 26 de țări de pe trei continente

Între 22 ši 28 februarie s-a desfåśurat la Arad turneul international Dracula Open rezervat categoriilor juniori śi tineret, bāieti śi fete.
365 de sportivi din 26 de ţări de pe trei continente au transformat Aradul într-o veritabilă capitală a boxului mondial la nivel juvenil şi într-un pol important pe harta sportului internațional. Din punct de vedere al participārii internationale, Dracula Open a fost cel mai mare turneu organizat vreodatā în România, depāšind chiar ši Centura de Aur. Cea mai puternicā echipā de la Dracula Open a fost cea a Uzbekistanului, cei 5 pugilišti asiatici cucerind 4 medalii de aur ši una de bronz.
Românii au reuśit sā se impunā la 3 categorii la tineret. Logic, printre ei marile noastre sperante Amalia Nitā śi Florin Ionitā plus Arun Tudoroiu. Amalia s-a impus la 66 de kilograme, rāmânând neînvinsā în circuitul international. Ši Florin Ionitā a confirmat, el câštigând împotriva sportivilor din Azerbaidjan sau Ukraina.
cu finalele categoriei tineret, la fete. Reprezentantele sexului frumos au demonstrat că nobila artă poate fi practicată cu succes, spectacolul fiind la el acasă pe ringul amplasat în Sala „UAV – Mihai Botez”.
Să remarcăm traseul fără greşeală reuşit de cea mai mare speranţă a boxului feminin românesc, Amalia Niţă (cat. 70 Kg, tineret), care este dublă campioană europeană de junioare, încă neînvinsă în carieră și aflată în primul an de tineret. Amalia este considerată de conducerea Federației o potențială medaliată la Jocurile Olimpice din 2028.
Iată medaliatele tricolore de la Dracula Open 2023, un eveniment care a făcut să se vorbească despre Arad în toată lumea.