Europenele de seniori din Turcia

Răzvan Andreiana şi Mihai Nistor, în semifinale

Boxerii români Răzvan Andreiana (categoria 56 de kilograme) şi Mihai Nistor (categoria supergrea) s-au calificat în semifinalele Campionatelor Europene de box amator ce se dispută în Turcia, la Ankara, asigurându-şi astfel medaliile de bronz.

Răzvan Andreiana (Dinamo Bucureşti) l-a învins, în sferturile de finală, pe italianul Vittorio Parrinello şi va lupta pentru un loc în finală cu moldoveanul Veaceslav Gojan. La categoria supergrea (+91 de kilograme), Mihai Nistor (CSM 2010 Bacău) l-a învins în aceeaşi fază a competiţiei pe englezul Anthony Joshua, prin abandon în repriza a treia, şi îl va întâlni în semifinale pe campionul mondial en-titre şi laureat olimpic de la Beijing, italianul Roberto Cammarelle (30 de ani). Ambii sportivi vor urca în ring joi.

Medalia pe care şi-a asigurat-o Mihai Nistor este prima pentru boxul românesc după o pauză de 36 de ani la “supergrea”. Ultimii medaliaţi la categoria supremă au fost Ion Alexe (bronz la CE 1973) şi Mircea Simon (bronz la CE 1975). Pe atunci, limita superioară la box era plus 81 de kilograme (categoria grea).

Un alt român calificat în faza sferturilor de finală, Ionuţ Gheorghe (categoria 69 de kilograme), a fost învins de bielorusul Mahamed Nurudzinau.