EVENIMENT: «90 de ani de istorie şi glorie în F.R. Box»

Boxul românesc, file de poveste

Hotel Sheraton din Capitală a găzduit joi, 30 iunie, o seară specială, dedicată boxului românesc, cu ocazia aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Box, dedicată foştilor, actualilor şi viitorilor campioni ai acestui sport bătrân şi mereu tânăr. Cu această ocazie specială s-a semnat şi parteneriatul dintre FR Box şi Alexandrion Grup România, susţinătorul acestui eveniment şi de acum al activităţii pugilistice de la noi şi al valorilor acestei discipline sportive care a adus atâta glorie sportului românesc.

La mulţi ani, FRB! La mulţi ani Ion Alexe, Calistrat Cuţov, Alec Năstac, Constantin Dumitrescu, familia Simion, Adrian Diaconu, Mircea Fulger, Ionuţ Gheorghe, Costică Dafinoiu, Sorin Tănăsie, Constantin Gruescu, Lăcătuş Mihaela, Daniel Dumitrescu, Bogdan Dinu, Steluţa Duţă, Mihai Nistor, o parte dintre campionii prezenţi, cu ajutorul cărora Federaţia Română de Box a ajuns la 90 de ani de existenţă în topul celor mai importante federaţii din România şi pe poziţii onorante în toate clasamentele forurilor internaţionale de specialitate! La mulţi ani, Francisc Vaştag, Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute, alţi campioni intraţi în legenda boxului românesc, care din diferite motive, obiective nu au putut fi prezenţi la evenimentul de joi seara! La mulţi ani oamenilor de la colţul ringului, conducătorilor de cluburi, tuturor care au pus şi pun în continuare suflet în „nobila artă”, a căror muncă se vede în sutele de medalii aduse pentru România de la marile competiţii internaţionale!

„Este cu adevărat o seară specială pentru boxul românesc, mai ales pentru că ne-a dat ocazie să ne reîntâlnim cu prieteni vechi, cu boxeri cum poate nu or să se mai nască. Este o revedere emoţionantă, la fel cum a fost şi momentul în care pe scenă au fost invitaţi şi premiaţi campioni din toate timpurile şi până la cei de azi, la Mihai Nistor, Steluţa Duţă sau Cosmin Gârleanu. A fost ca un pod peste timp de care boxul avea nevoie pentru a nu uita că avem cu ce ne mândri şi avem de ce să dorim tot timpul să fim pe podiumurile competiţiilor internaţionale”, a mărturisit Alec Năstac.

 Multumim Dnei Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, pentru participarea la eveniment si sustinerea boxului romanesc si dlui Victor Leu pentru implicarea acestuia in organizarea acestei gale cu elita boxului nostru.

 „90 de ani de istorie cât aniversează Federaţia Română de Box cu această ocazie nu este o bornă uşor de atins. Dacă mai punem şi cele 412 medalii aduse de boxul nostru pentru România, la marile competiţii internaţionale, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene, atunci putem spune că FR Box n-a trăit degeaba. O parte dintre legendele boxului nostru sunt prezente la acest eveniment şi le mulţumim pentru asta, dar mai ales pentru ceea ce au făcut în ring şi dincolo de acesta în miile de ore de antrenamente, de muncă, sudoare şi sânge. Pe toţi aceştia îi omagiem azi şi ne dorim ca şi în viitor să producem un alt Nicolae Linca, Francisc Vaştag, Mihai Leu, Lucian Bute, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu, Monea, Năstac, Toma Aurel, Gheorge Nour, Gheorghe Fiat, alţi Cuţovi, alţii Simioni… Ei şi mulţi alţii ca ei sunt faţa reală şi frumoasă a boxului românesc” (Vasile Cîtea)

 

„Suntem un susținător înfocat al fenomenului sportiv. Prin Alexandrion Grup România și Fundația Alexandrion suntem aproape de sport. Ne bucurăm că, din această vară, lansăm și parteneriatul cu Federația Română de Box, un sport care de-a lungul timpului  a oferit momente de neuitat iubitorilor săi și de care ne leagă valori commune, precum pasiune, mândrie și excelenţă. Alexandrion Grup continuă maratonul susţinerii mișcării sportive! Cu siguranţă după acest parteneriat o să fiu suporter înfocat al lui Mihai Nistor la Jocurile Olimpice” (Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Alexandrion Grup România)

 

„E o onoare pentru mine să fiu printre atâtea personalităţi care au adus glorie boxului românesc, dar şi o mare responsabilitate, ca să continui acest drum al performanţei deschis de ei. În ceea ce mă priveşte merg la Rio cu gândul la medalia de aur după care tânjim de la Nicolae Linca şi fiţi convinşi că sunt hotărât să mă lupt pentru a valorifica fiecare şansă pe care o voi avea pentru a realiza acest vis” (Mihai Nistor)