Federaţia Română de Box vrea să organizeze Campionatul Mondial de juniore şi tineret 2013

 

După 28 de ani, România ar putea organiza o competiţie importantă în boxul mondial. Federaţia Română de Box îşi va depune candidatura pentru organizarea CM feminin de tineret şi junioare din acest an. Ultima competiţie majoră organizată de România în boxul amator a fost CM de tineret din 1985, Daniel Maeran şi Marcelică Tudoriu devenind primii campioni mondiali din istoria României.
 
Boxul românesc a revenit în familia AIBA, odată cu alegerea în fruntea FRB a trioului Leonard Doroftei – Francisc Vaştag – Vasile Câtea. Dezafilierea federaţiei a fost ridicată şi acum am putea organiza şi o mare competiţie sub egida AIBA. “Iniţial, competiţia trebui să aibă loc în Sicilia, dar din cauza inundaţiilor catastrofale din zonă italienii au anunţat că nu mai pot ţine competiţia. Va fi un efort din partea noastră, dar numai astfel ne putem recredibiliza. AIBA impune ca această competiţie să se desfăşoare în luna noiembrie”, a declarat preşedintele Leonard Doroftei.
 
AIBA a primit cu satisfacţie documentele trimise de FRB şi sunt şanse mari ca Mondialele să fie date spre organizare României. Vestea l-a bucurat pe antrenorul coordonator al loturilor feminine, Adrian Lăcătuş: “Eu le-am spus tuturor că există o oportunitate de a organiza mondialele, după ce italienii au renunţat din cauza unor probleme economice. Vă daţi seama că ar fi o mare lovitură! Noi am luat medalii în India, în China sau Barbados, bătându-ne şi pe ring şi în afara lui, darmite acasă. Eu mi-am propus anul acesta ca obiectiv obţinerea a zece medalii cu fetele, la toate competiţiile mari”.