Fraţii Marin, redutabili în boxul juvenil naţional şi internaţional

În timp ce Alexandru Marin câştiga prin RSC la Campionatele Mondiale de tineret de la Baku, Tudor Marin învingea prin abandon în cadrul Campionatelor Naţionale de juniori de la Târgu Mureş, ambii pugilişti fiind antrenaţi de Nicu Brânzei la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

Pentru secţia de box de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi ziua de joi, 29 aprilie, a fost cu mult noroc pe plan naţional şi internaţional, fraţii Alexandru şi Tudor Marin repurtând victorii importante la competiţiile din această săptămână.
La Campionatele Mondiale de tineret de la Baku (Azerbaidjan), Alex Marin s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 54 kg, după succesul obţinut prin RSC în repriza a III-a în faţa ungurului Robert Lakatos.
La Campionatele Naţionale de box pentru juniori de la Târgu Mureş, Tudor Marin s-a impus prin abandon în repriza a II-a în faţa lui Alexandru Tudor (Dinamo Bucureşti) şi a ajuns astfel în semifinalele categoriei 60 kg, unde are deja asigurată medalia de bronz. Tot la Târgu Mureş, dar în cadrul categoriei 50 kg, Vasile Spatariu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a pierdut la puncte, cu 1-2, în faţa lui Tamaş Kolozvari (CS Box Ring Târgu Mureş), într-un meci în care arbitrul de ring a favorizat sportivul de la clubul gazdă, după cum ne-a declarat antrenorul Nicu Brânzei.
Vineri, pe 30 aprilie, la Baku, de la ora locală 14.00 (ora 12.00 în România), Alex Marin – în colţul roşu – va lupta în sferturi cu galezul Zack Davies – aflat în colţul albastru, iar la Târgu Mureş, în gala de la ora 15.00, Tudor Marin va lupta în semifinale cu puternicul Robert Milak (CSŞ Hunedoara).

Dan TEODORESCU