Gala Campion pentru Romania va fi urmarita de 400 de milioane de telespectatori

Meciul dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy, care va avea loc pe 9 iulie la Romexpo, se bucura de un mare interes si va fi vizionat in peste 80 de tari din lumea intreaga. In Romania, ProTv, la televiziune, si Radio Romania vor transmite in exclusivitate gala.

In Statele Unite si Canada, Showtime si TVA au drepturile de a o difuza, cu specificatia ca TVA va transmite in sistemul "pay-per-view". In Franta, Orange Television a obtinut drepturile de transmisie.

Partida se va vedea in peste 80 de tari audienta estimata fiind de 400 de milioane de telespectatori, Europa si Asia si America de Nord fiind acoperite aproape integral. Bute-Mendy se va vedea in Anglia, Germania, Spania, Italia, Philipine, Mexic, Argentina, Rusia, Ucraina, Thailanda, etc.

Si la nivelul de acreditari, partida consemneaza un record, peste 500 de cereri fiind inregistrate la adresa campionpentruromania@yahoo.ro. Cele mai prestigioase agentii straine, France Press, Reuters, Associated Press, Epa, dar si Fightnews, cel mai cunoscut site de box din lume, vor acoperi evenimentul de la Bucuresti. Presa canadiana este si ea bine reprezentanta, peste 15 jurnalisti sosind astazi la Bucuresti.