Ghidul de Calificare pentru Jocurile Olimpice Londra 2012

Dr. Ching-Kuo Wu, presedintele AIBA, a lăudat ca istorică aprobare a Ghidul de Calificare pentru Jocurile Olimpice Londra 2012.

"Liniile directoare nu conţin unul, ci două elemente istorice", a spus el. "Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice, va exista in competiţie box feminin. În plus, fiecare campion în noul World Series of Boxing ( WSB ), care incepe in luna noiembrie a acestui an, va obţine, de asemenea, un loc de cotă pentru Jocurile Olimpice Londra 2012. "

 

World Series of Boxing (WSB) are cinci categorii de greutate. Campionul din fiecare categorie va fi stabilit atunci când doi boxeri de top din fiecare categorie, la sfârşitul sezonului regulat, se confruntă reciproc în finala individuală a campionatului. Având în vedere diferenţa de categorii de greutate între Jocurile Olimpice şi WSB, boxerii WSB vor trebui să informeze AIBA in care categorie de greutate doresc sa concureze la Jocurile Olimpice Londra 2012.

 

În plus faţă de locurile disponibile prin intermediul WSB, locurile Jocurilor Olimpice pentru bărbaţi vor fi determinate de Campionatul Mondial AIBA din 2011 şi competitiile continentale de calificare.

 

La Campionatul Mondial Masculin AIBA din 2011, cei mai buni 10 boxeri ale diferitelor federaţii naţionale din fiecare categorie de greutate (cu excepţia categoriile grea şi super grea, în cazul în care totalul este de şase) va obţine un loc de cotă pentru Londra 2012, în cadrul contingentelor atribuite fiecărui continent.

 

Va exista un singur eveniment continental de calificare olimpica pentru fiecare continent. Numărul de locuri rămase pentru fiecare continent va fi alocat celor mai buni boxeri, conform cotelor aceluiaş continent.

 

Campionatul Mondial Feminin AIBA din 2012 va fi singurul eveniment de calificare pentru competitia feminină. Cele mai bune opt fete ale diferitelor federaţii naţionale din fiecare categorie de greutate vor obţine un loc de cotă.

 

Locurile rămase vor fi completate de către Comisia tripartită (8 bărbaţi, 11 femei), şi locurile tării gazdă (5 barbati, 1 femeie).

 

Ghidul poate fi descarcat de la sectiunea Amatori -> Regulamente tehnice