Hotarari Biroul Federal, 15 martie 2011

 

Hotarari Biroul Federal, 15 martie 2011 ora 12 sediul FR Box

 

Prezenti: Rudel Obreja, Constantinescu Niculae, Trandafir Fanel, Relu Auras, Titi Tudor, Muresan Silviu, Lacatus Adrian, Sandu Stelian, Vladu Victor, Simion Marin.

Din Partea ANST, domnul Stefanescu Adrian

 

Ordinea de zi:

1. Analiza fata de situatia aparuta cu suspendarea primita de la AIBA.

2. Alte probleme

 

 

 

In urma analizei situatiei de suspendare a FR Box, Biroul Federal constata urmatoarele:

 

In baza art. 2 pct. 2 din Statutul FR Box, consideram ca Adunarea Generala Extraordinara de Alegeri organizata in data de 27 octombrie 2010 si-a desemnat prin vot liber, secret si democratic organul de conducere , Biroul Federal, respectiv presedinte, vicepresedinte si membrii

 

Biroul Federal al FR Box isi manifesta surprinderea fata de decizia AIBA de a suspenda toata activitatea de box amator din Romania, incalcand astfel drepturile sportivilor si ale antrenorilor de a-si desfasura activitatea.

 

Totodata Biroul Federal isi exprima nedumerirea fata de incalcarea prezumtiei de nevinovatie de catre AIBA, prin aceea ca mai intai FR Box a fost suspendata urmand ca abia ulterior sa fie judecate faptele.

 

Nu intelegem unde rezida necesitatea urgentei unei astfel de masuri.

 

Biroul Federal asteapta lamuririle legate de comunicarea ambigua a AIBA, nefiind specificate clar articolele din Statutul AIBA pe care Federatia Romana de Box le-a incalcat.

 

Federatia Romana de Box solicita sprijin oficial si deschis din partea ANST si COSR, venind astfel in sprijinul drepturilor sportivilor si antrenorilor de a-si desfasura activitatea, pentru multi dintre acestia reprezentand unica sursa de venit pentru ei si familiile lor.

 

Biroul Federal al FR Box propune demararea formalitatilor pentru actionarea in instantele sportive si civile pentru rezolvarea situatiei si redobandirea drepturilor sportivilor si antrenorilor de a-si exercita atributiile.

 

Se supune la vot.

Se aproba.

 

 

2. Se supune la vot transferul sportivului Caslarov Stefan de la BC Arad la CSM Bacau 2010.

 

Se supune la vot.

Se aproba.

{jcomments on}