IMPORTANT!!!! Calendarul intern se suspendă

Ca urmare a deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a hotărârii nr. 6 emisă de Guvernul României, privind suspendarea procesului de învățământ, Federația Română de Box a întrunit în 11.03.2020 un Comitet de Urgență pentru a analiza măsurile care se impun în activitatea pugilistică din România. Pe fondul pandemiei de coronavirus, a crizei mondiale privind acest virus și pentru sprijinirea luptei autorităților privind prevenirea și combaterea infecției de coronavirus în România, conducerea FR Box a decis că se impun o serie de măsuri ferme, care afectează calendarul intern și participarea internațională a loturilor noastre, planurile de pregătire ale loturilor, activitatea centrelor olimpice, etc. 

Astfel:

         – Finala Campionatului Național de Box pentru juniori, programată să se desfășoare la Brăila în perioada 06 – 12 aprilie 2020 se suspendă, la fel ca toate celelalte competiții organizate de membrii afiliați ai Federației, începând cu 15 martie și până la 01aprilie 2020. Toate competițiile din calendarul intern sunt suspendate și ulterior acestei date, în funcție de evoluția situației medicale în țară, urmând ca federația să comunice pe site-ul oficial și pe pagina oficială de facebook a FR Box când încetează suspendarea competițiilor, datele și locurile de desfășurare ale competițiilor amânate.

         – FR Box nu va mai aviza, începând cu 15 martie organizarea pe teritoriul României a niciunui turneu internațional, bilaterale sau pregătiri comune cu alte țări, precum nici participarea loturilor de box ale României la competiții internaționale, turnee, pregătiri comune în afara țării. Singura delegație oficială a României în afara țării române echipa olimpică de box, masculin și feminin, în număr de 15 persoane, aflată la Londra pentru participarea la turneul continental de calificare la Tokyo, care este programat să se desfășoare până în 25 martie a.c. 

         – Începând cu 15 martie, eliberarea legitimațiilor, vizelor anuale, sau a altor acte necesare membrilor afiliați se vor face doar prin poșta electronică, prin poștă sau prin serviciul de curierat, la fel urmând să fie primite și actele din teritoriu.

         – În privința activității CNOPJ-urilor și a loturilor naționale, ale căror competiții de obiectiv nu au fost încă amânate/ suspendate, acestea își vor desfășura în continuare activitatea într-un regim de izolare de alte persoane din exteriorul acestora, sub monitorizarea strictă a medicilor de loturi a antrenorilor și a celorlalți componenți ai staff-ului, care vor lua măsuri de informare, educare, prevenție și combatere a infecției cu coronavirus.