AIBA EUBC MTS COSR

Bilanțul României la turneul ”Ahmet Comert”: 2 aur, 1 argint, 2 bronz

România a participat la prestigiosul turneul ”Ahmet Comert”, din Turcia, cu o delegație formată din 6 sportive și 2 pugiliști, iar bilanțul a fost unul îmbucurător în perspectiva Centurii de Aur 2018, care se va desfășura la Galați în perioada 25-30 septembrie. Asta pentru că sportivii noștri au revenit în țară cu 5 medalii, dintre care două de aur. Cei doi seniori înscriși la această competiție, Robert Jitaru (60 kg) și Marin Pița (69 kg.) au urcat pe treapta a doua, respectiv a 3-a a podiumului de premiere. Pentru dublul campion european de seniori U 22, Robert Jitaru, medalia de argint cucerită este însă una nesatisfăcătoare, acesta fiind declarat învins în fața reprezentantului gazdelor, Unit Tepeli, ca urmare a unei decizii controversate la puncte. 

 

Fetele au făcut spectacol și au planuri mari la ”mondiale”

Lotul feminin de senioare al României, condus de antrenorii Adrian și Mihaela Lăcătuș, a avut o prestație de excepție la cea de-a 32-a ediție a turneului Internațional ”Ahmet Comert”, la care în acest an au participat 26 de țări. Fetele au impresionat prin nivelul de pregătire și bagajul tehnico-tactic de care dispun, ceea ce-i dă speranțe antrenorului principal Adrian Lăcătuș în perspectiva Campionatului Mondial de Senioare, ce va avea loc în India în luna noiembrie: ”Avem fete puternice și bine pregătite, au simțit asta pe pielea lor multe pugiliste de top inclusiv o campioană mondială. Toate cele șase sportive cu care ne-am prezentat la acest turneu m-au făcut mândru și optimist înaintea mondialelor, iar medaliile de aur câștigate de Nechita și Perijoc sunt rezultatul unor prestații entuziasmante”.

În semifinalele puternicului turneu din Turica, România a participat cu 3 sportive, Lăcrămioara Perijoc, Claudia Nechita și Ionela Nane, ultima pierzând contra campioanei mondiale de tineret Busenaz Surmenely, la capătul unui meci în care românca nu s-a arătat deloc impresionată de CV-ul adversarei. Nechita și-a luat revanșa pentru România în fața Turciei, eliminând-o pe Rabia Orucoglu, în timp ce Perijoc a făcut instrucție cu reprezentanta Indiei, scor 5-0. 

În ultimul act al categoriei 54 kg. Claudia Nechita a surclasat-o pe indianca Kumari Devi Maisanam, iar Lăcrămioara Perijoc a prins cea mai înaltă treaptă a podiumului la capătul unui meci de luptă cu rusoaica Maria Sastakowa. ”Încă o medalie de aur importantă pentru mine, într-un turneu puternic în care am eliminat adversare valoroase din Rusia, Italia, Turcia și India în finală. Mulțumesc antrenorilor și colegelor de lot, care mă susțin necondiționat și mă motivează să sper tot timpul la mai mult”, a mărturisit Claudia Nechita.


^ SUS ^