Intreviu Stephan Larouche

Intreviu Stephan Larouche

“Lucian trebuie sa respecte stanga lui Mendy”

Intr-un interviu acordat site-ului www.lucian-bute.ro, antrenorul lui Bute, Stephan Larouche, spune ca meciul din 9 iulie va fi mai dificil pentru Bute pentru ca boxeaza acasa

www.lucian-bute.ro

Stephan cum este Lucian cu doua saptamani inainte de meciul cu Mendy?


Lucian este in febra antrenamentelor si a sparringului. Am programat 110 reprize de sparring pentru meciul cu Mendy. Prima etapa a pregatirii o vom incheia la Montreal, insa vom continua sparringurile si in Romania. Pot spune ca Lucian se prezinta foarte bine la antrenamente. Este foarte concentrat pentru ca stie ca meciul de la Bucuresti nu va fi unul usor. Este o mare presiune pe el pentru ca boxeaza acasa.

Va trebui insa sa faca fata acestei presiuni.

Sigur. Lucian este un boxer experimentat. Sunt convins ca va invinge si acest obstacol. La Montreal era mult mai usor pentru el pentru ca se putea detasa de tot ce este in jurul lui. Vom aveas grija sa ii oferim linistea sa se antreneze.

Cum este Mendy ca boxer?

Este foarte puternic, unul care este neinvins la profesionisti. Nu trebuie sa uitam asta. Mendy este un stangaci cu lovituri periculoase. Lucian trebuie sa respecte stanga lui Mendy. Ar fi fost mai usor pentru el daca ar fi boxat cu un dreptaci. Era mai obisnuit cu ei. Sunt insa convins ca va respecta planul pentru acest meci si va iesi si de aceasta data invingator.

Adversarii lui Mendy s-au plans sa francezul boxeaza murdar. Ati pregatit o strategie speciala?

Am vazut si noi pe casete ca nu este un pugilist tocmai ortodox in privinta loviturilor. In primul rand, Lucian stie ca nu trebuie sa-i faca jocul. Va respecta ceea ce am stabilit. In al doilea rand sper ca arbitrul de ring sa nu-i permita lui Mendy sa apeleze la lovituri interzise. Este un meci de titlu mondial si sunt convins ca francezul va fi pus la punct daca va apela la procedee murdare.

Este a treia experinta pentru Interbox la Bucuresti. Ultima, meciul lui Leonard Dorin cu Miguel Calist, nu s-a incheiat bine. Aveti emotii din aceasta privinta?

Au fost pana acum pentru Interbox doua evenimente total diferite. Primul, revansa cu Balbi, a fost o sarabatoare. Al doilea, e drept, a fost un cosmar. Nu cred insa ca vom mai avea probleme acum. Tot stafful este pregatit si stie ce are de facut, la fel si Lucian.

Ce le transmiteti romanilor care vor veni la meci?

Sa fie mandrii ca Lucian boxeaza in Romania. Mari orase din lume, Las Vegas, New York, Montreal se bat pentru el, dar el a ales Bucurestiul. A fost dorinta lui sa lupte acasa si sunt convins ca romanii il vor sustine cel putin la fel cum o fac canadienii la Centre Bell.

Va castiga Lucian inainte de limita? Ne puteti da un pronostic?

Niciodata! Nu vreau sa pun in carca lui Lucian o presiune in plus. Important este ca dupa acest meci sa ramana cu centura de campion.