Ionut Gheorghe: “Promit sa vin cu medalie din China!”

Ionut Gheorghe, singurul boxer roman calificat la JO de la Beijing, promite ca va repeta sucesul de la Atena si va trece apoi la profesionism.

Saptamina trecuta, la Pescara, in Italia, romanul Ionut Gheorghe si-a batut toti adversarii si s-a calificat la Olimpiada. “Mi-am luat o piatra de pe inima. Acum pot sa ma pregatesc linistit si promit sa iau medalie si la Olimpiada, anul acesta”, a declarat Ionut.

Medaliat cu bronz la JO de la Atena 2004, Ionut Gheorghe va participa la Beijing la a doua Olimpiada din cariera.

– Ionut, cum a fost turneul de calificare din Italia?

– Foarte greu, nici nu ma asteptam. Toti au venit acolo sa dea totul, si am avut probleme. Cel mai greu a fost cu irlandezul Joe John Joyce. Era meciul decisiv, am avut si ceva emotii, dar e bine ca totul s-a terminat cu bine.

– De ce nu te-ai prezentat la finala?

– Pe ungurul Gyula Gate il mai batusem de trei ori. M-a durut un pic mina dreapta si nu am vrut sa risc. Plus ca a fost ziua mea si dupa meci am facut-o lata.

– La Olimpiada esti singura speranta a boxului la medalie. Va fi presiunea mare pe umerii tai?

– Nu mi-e teama de presiune, oricum promit sa aduc o medalie. Vreau aurul, dar va fi greu. Ma voi pregati nebuneste si o sa fac totul ca sa urc pe podium. Adversarii mei vor fi bulgarul Boris Georgiev si cubanezul Fis Caraballosa. Pentru ei ma antrenez.

– Meciul lui Bute l-ai vazut?

– Nu, eram in Italia, dar ma bucur pentru el. A aratat ca e un puglist de valoare inca o data. Vreau sa vorbesc cu el pentru ca dupa Olimpiada trec si eu la profesionism.

– Am inteles ca-ti voi sarbatori ziua de nastere si la Constanta, e adevarat?

– Da, pe 29 februarie eram in Italia si acolo a fost ceva restrans. Joi am inchiriat un local la Constanta si-mi voi chema toti prietenii. La cati am va fi ca la o nunta.

– Clubul Farul ti-a oferit o vacanta de o saptamina la Sinaia pentru calificarea la Olimpiada?

– Da, asa e. De vineri voi merge la Sinaia pentru tratament si refacere. Apoi ma intorc la Constanta si ma apuc de treaba cu maestrul Ilie Dascalu. Vom merge si pe la Piatra Arsa si apoi la turnee prin strainatate.

– Ce se mai intampla cu accidentul pe care l-a facut acum citva timp Ionut?

– Nu vreau sa mai vorbesc despre acest lucru. |mi pare nespus de rau de acel incident si vreau sa ma revansez fata de familia victimelor. Acea zi blestemata nu o voi uita niciodata, ma va urmari totdeauna. E pata neagra a vietii mele.