Iulian Bârsănescu e în finala Balcaniadei de la Albena

Categoriile 60 și 75 kilograme și-au desemnat ieri finaliștii la Balcaniada din Albena (Bulgaria). Printre finaliști se va afla cel puțin un român, Iulian Barsanescu reușind să câștige al doilea meci din competiție. Sportivul antrenat la club de George Perțea și Marian Pița a avut o ascensiune spectaculoasă în ultimul an pe plan intern. A câștigat împotriva marilor favoriți ai categoriei 60 de kilograme și a ajuns in lotul național pregătit de Gheorghe Napoleon.
Turneul din Spania a fost primul în care Bârsănescu și-a măsurat forțele cu adversari puternici din străinătate. Și doar ghinionul i-a lipsit în Spania la o decizie 2-3 împotriva reprezentantului gazdelor să nu se afle pe podium. La Albena însă, Iulian a câștigat primul meci și l-a înfruntat ieri in semifinale pe sârbul Stefan Camovic, care trecuse de reprezentantul Ucrainei în sferturi. Prima repriză a fost perfectă pentru Bârsănescu, care a punctat pe contre și a obținut toate “voturile” arbitrilor judecători. În repriza a doua, una mai echilibrată, sârbul a reușit câteva loturi și după 6 minute, Iulian avea deja doi arbitri de partea lui, trei consemnând un rezultat de egalitate. Ultimele 3 minute au fost foarte închinse, cu schimburi de lovituri de ambele părți. Decizia i-a aparținut românului cu 4-1, care va boxa în finală cu puternicul bulgar Radoslav Rosenov, fost campion european.
Din păcate, Alexandru Buleu, un alt tânăr de mare perspectivă s-a oprit în semifinale, fiind învins cu 5-0 de bulgarul William Cholov. Experiența lui Cholov a fost decisivă în confruntarea cu sportivul constănțean.
Azi vor începe meciurile fetelor, România având in competiție 5 sportive.