Jitaru și-a asigurat medalia

Campionul european de anul trecut confirmă la la ediția 2018 a Campionatului European U 22, unde a obținut calificarea în semifinale la capătul unui meci dur cu reprezentantul Rusiei

Medaliat cu aur la ediția din 2017 a Campionatelor Europene de senori Under 22 la box, românul Robert Jitaru (categoria 56 kg) și-a asigurat un loc pe podiumul de premiere și la ediția din acest an, găzduită de municipiul Târgu Jiu.

”Am avut parte de un meci extrem de greui contra lui Belusov. Școala rusească de box are un renume, așa că mă așteptam să fie o luptă de care pe care. Sunt foarte fericit că eu merg mai departe, că am făcut o nouă bucurie spectatorilor și susținătorilor acestui sport deosebit. Boxul românesc are o istorie glorioasă și noi, cei de acum, avem datoria de a ne autodepăși permanent. M-au ajutat mult meciurile tari pe care le-am disputat în Germania, pentru a-mi păstra cumpătul și luciditatea, mai ales în ultima rundă, care a decis totul. Bineînțeles că m-am gândit și mi-am dorit să-mi apăr titlul european de anul trecut, dar la această competiție merg pas cu pas, canalizându-mi toată atenția spre următorul adversar”, a spus Rovbert Jitaru.

Pugilistul legitimat la CSA Steaua și-a asigurat prezența în semifinalele competiției după ce s-a impus joi în fața rusului Ruslan Belousov, printr-o decizie la puncte. A fost un meci frumos, între doi boxeri tehnici, din care românul a ieșit învingător. Robert Jitaru, sportiv format la Brăila de George Perțea, cel care i-a stat în colț la Târgu Jiu alături de Valentin Vrânceanul, îl va întâlni în semifinale pe bulgarul Panev Boyan Asenov, care a trecut în sferturile de finală de belarusul Nikalai Shakh.