JO Singapore: Festivitatea de Deschidere

S-a ridicat cortina la Jocurile Olimpice de Tineret Singapore 2010

Un număr de 27.000 de spectatori au fost, timp de trei ore, prezenţi la deschiderea oficială a J.O. de tineret din SINGAPORE.

Preşedintele ţării, SELLAPAN RAMANATHAN, a urat în MARINA BAY, locul unde s-a ţinut grandioasa ceremonie, un “bun venit” celor 3.600 de sportivi şi sportive din 205 ţări participante. O parte din spectacolul festiv a fost efectiv o prezentare a istoriei din Singapore, acolo unde dezvoltarea şi succesul celor peste patru milioane de locuitori au fost în prim plan. Este o multitudine etnică în oraşul-stat Singapore, unde chinezii, malayesenii şi alte naţii pot trăi fără probleme împreună. În plus, faţă de muzica tradiţională, ritmurile din muzica rock au fost parte integrantă a programului de divertisment, care s-a încheiat cu focuri de artificii.
Vor fi 26 de discipline sportive în cadrul J.O. de tineret, printre ele fiind şi boxul, acolo unde România are un singur reprezentant, pe ieşeanul Alexandru Marin, de la CFR-CSŞ Unirea, însoţit la Singapore de antrenorul său de club, Nicu Brânzei. Ultimul menţionat, vădit emoţionat după festivitatea de deschidere la care a fost prezent alături de elevul său, Alex Marin, ne-a declarat în această seară de sâmbătă, 14 august, următoarele: “De puţine minute am ajuns în cameră, după festivitatea de deschidere la care am fost prezenţi şi care a fost un spectacol excepţional, cum rar se poate vedea. Vă mai pot spune că aseară ne-am întâlnit cu marii campioni olimpici ai lumii şi am făcut poze cu Serghei Bubka şi cu Alexander Popov. Vă mai pot spune că aici, la Singapore, noi facem câte două antrenamente zilnic, unul afară dimineaţa şi unul după-amiază, în sală, la orele când suntem programaţi. Alex se simte foarte bine, iar cu greutatea e OK. Aşteptăm cu nerăbdarea debutul, din 21 august, a turneului olimpic de box”.
Dan TEODORESCU