Juratoni va boxa la profesionism in cadrul AIBA

Federatia Romana de Box anunta ca boxerul Bogdan Juratoni (75 kg), medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 2011, a semnat un precontract cu Boxing Marketing Arm (BMA) privind trecerea la profesionism in cadrul AIBA – Programul APB (AIBA Pro Boxing).

 

Bogdan Juratoni va evolua la profesionism in perioada 2013-2017, urmand a primi o bursa la semnarea contractului. AIBA prin programul APB ii garanteaza lui Juratoni 4 partide la profesionism, la fiecare dintre ele urmand a primi o bursa. Daca va castiga primele trei partide, Juratoni va boxa pentru titlul de campion al categoriei. Dupa primul an, Juratoni are sansa sa boxeze pentru burse mai mari, in functie de rezultatele pe care le va obtine in primul an de activitate.
AIBA ii permite lui Juratoni sa evolueze atat in cadrul boxului olimpic (Campionat Mondial, Campionat European, Jocuri Olimpice, turnee internationale), cat si la profesionism in cadrul programului APB. Bogdan Juratoni a semnat de asemenea un contract cu Federatia Romana de Box in care se obliga sa participe la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene si Jocurile Olimpice, dar si la Campionatele Nationale, daca ele nu se suprapun cu meciurile din APB. La lotul national, Bogdan Juratoni se va pregati sub comanda antrenorului coordonator Marian Simion, iar pentru meciurile de la profesionism se va antrena alaturi de tehnicianul Gheorghe Napoleon.