Leonard Doroftei s-a antrenat alături de lotul naţional feminin de box

Preşedintele Federaţiei Române de box, Leonard Doroftei, a făcut luni seară o vizită surporinzătoare lotului naţional femin de box, aflat în cantonament la Bucureşti.

 

După ce a fost luni dimineaţă la federaţie pentru a rezolva probleme administrative, Doroftei a mers la  Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu din Bucureşti, luându-i prin surprindere pe antrenorii Adrian şi Mihaela Lăcătuş, dar şi pe compontele loturilor naţionale, senioare şi junioare. Timp de oră şi jumătate, Doroftei a făcut gimnastică alături de fete, a făcut box cu umbra şi le-a arătat sportivelor cum trebuie să lovească. “Se poate spune că i-am predat comanda lotului naţional lui Leonard pentru o oră şi jumătate. Fetele au fost superîncântate şi am schimbat brusc specificul antrenamentului”, spune Adrian Lăcătuş, antrenorul coordonator al lotulurilor naţionale feminine şi unul dintre cei mai titraţi tehnicieni din boxul românesc.

“Am vrut să văd de unde pleacă aceaste fete şi unde vor ajunge înaintea marilor competiţii din acest an. Lotul naţional feminin este cel care în ultimii ani ne-a adus multe medalii şi cred că şi în acest an va duce greul boxului românesc. Am rămas plăcut surprins de dorinţa fetelor de a se antrena, de a progresa. Ele trebuie să înveţe, şi sunt convins că sub indrumarea maestrului Lăcătuş o vor face, faptul că boxul este o artă şi nu o simplă bătaie”, a spus Leonard Doroftei.

“În fiecare zi, înainte de antrenament, le-am obişnuit pe fete să vorbim despre pregătirea din ziua precedentă. Toate fetele mi-au spus că au ramas uimite de faptul ca preşedintele s-a antrenat alături de ele, le-a vorbit, le-a ascultat păsurile. Ele credeau că un preşedinte vine să le vadă doar dacă iau medalii, să le felicite sau, dacă intră în sală, o face pentru a se plimba şi a vedea cum se antrenează. Luminiţa Turcitu, o sportivă titrată care a fost campioană europeană şi vicecampioană mondială, a fost impresionată că preşedintele a transpirat alături de fete, că s-a interesat de ce mănâncă şi de programul de pregătire. Sunt convins că Leonard va reveni în sală să le vadă pe fete. El este cel mai în măsură să le spună că, fără muncă, multă muncă, nu se pot obţine rezultate. Poate unele dintre ele nu mă credeau pe mine pe cuvânt!”, a adăugat Adrian Lăcătuş.

Pentru mai multe fotografii accesati sectiunea Galerie foto, sau click pe link-ul de mai jos

http://www.frbox.ro/index.php/galerie/foto/category/7-doroftei-si-lotul-feminin